Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Ronaldo kan stängas av - i tolv matcher

Spanien

BARCELONA. Ronaldo sparkade och slog Cordobas Edimar, nu kan portugisen får en avstängning på upp till 12 matcher.

Med åtta minuter kvar av matchen mellan Cordoba och Real Madrid blev Ronaldo utvisad efter att han riktade en spark mot Edimar samtidigt som han slog mot spelarens ansikte. Nu kan portugisen även vänta sig en längre avstängning.

Det har tidigare pratats om två till tre matchen men nu rapporteras det att portugisen kan bli avstängd mycket längre än så. Under den kommande veckan ska den spanska disciplinnämnden  ta ett beslut i fallet där man bland annat ska komma överens om vilken regel som Real Madrid spelaren brutit mot.

Det ska stå emellan två regler antingen artikel 123 eller artikel 98. Bestämmer man sig för den förstnämnd, dvs att det inte var ett våldsamt agerande så kommer portugisen få en avstängning på 2-3 matcher. Skulle man däremot välja att det är artikel 98 som Ronaldo brutit mot, dvs att det var ett våldsamt agerande så handlar det istället om en avstängning på 4-12 matcher.

ANNONS

Den spanska tidningen AS har varit i kontakt med ett flertal spanska domare och enligt tidningen är många oense i frågan. Vissa tycker att Ronaldo under artikel 123 borde få tre matchers avstängning medan andra tycker att han under artikel 98 borde får fyra matchers avstängning.
Publicerad 2015-01-26 kl 20:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto