Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

TV: Se när Barcelonas nye tränare attackeras av Mourinho

Francesc "Tito" Vilanova blir ny huvudtränare i Barcelona - Mourinho har sedan tidigare givit honom ett varningens finger.

Efter Pep Guardiolas beslut att lämna Barcelona efter säsongen står det redan klart att hans assistent Tito Vilanova tar över huvudansvaret. Men den assisterande tränaren har varit i rampljuset förut.

Returmötet av fjolårets spanska supercup mellan Real Madrid och Barcelona slutade med ett jättebråk där både spelare och tränare var inbalandad. I tumultet gick då José Mourinho fram och petade Vilanova i ögat som sedan försökte slå tillbaka. Mourinho bestraffades till slut med avstängning.

Vilanova har varit Guardiolas assistent i Barcelonas B-lag sedan 2007 och sedan följt med till A-laget. Så Pep ger därför sitt fulla stöd till ersättaren.

– Personen som efterträder mig (Vilanova) har skickligheten till att göra det. Ni kan förvänta er det bästa av Tito. Han är mer än skicklig, spelarna känner honom. Jag anser att klubben har gjort ett fantastiskt val. Jag var bara rösten för idéerna som Tito och jag framtog tillsammans, säger han på fredagens presskonferens.

Barcelonas sportchef Andoni Zubizarreta motiverar valet av Vilanova som tränare.

– Tito representerar den filosofi som klubben står för, säger sportchefen Zubizarreta.

Zubizarreta var den som beslutade om att anställa Vilanova som huvudtränare. Guardiola blev tillfrågad om sin åsikt om den nuvarande assisterande tränaren och ansåg att Vilanova kan sköta ett jobb som A-lagstränare.

Vilanova är även en favorit i spelartruppen då han för tio år sedan tränade det ungdomslag där spelarna Lionel Messi, Gerard Piqué och Cesc Fabregas ingick.

Hur Real Madrids José Mourinho tagit emot nyheten om en ny rival är ännu osagt.

Publicerad 2012-04-27 kl 14:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons