TV: Skalp av Villarreal – bortabesegrade Sevilla trots stort hemmatryck

La Liga

Sevilla hade chansen att fortsatt vara en poäng bakom Barcelona i topp.
Så blev det inte, i stället föll de på hemmaplan mot Villarreal – trots enormt spelövertag.

Se El Haddadis mål i spelaren ovan.

På Estadio Ramón Sánchez Pizjuán tog Sevilla under söndagskvällen emot Villarreal i La Liga. Gästerna tog ledningen på en hörna efter tretton minuters spel. Efter en touch på en Sevilla-spelare letade sig bollen fram till Raúl Albiol som med pannan gav Villarreal ledningen.

0-1 i paus.

Ett Sevilla i underläge växlade upp i andra halvlek där gästerna knappt var över offensiv planhalva. Och kvitteringen skulle komma. Sergio Reguilón passade snett inåt bakåt i straffområdet – där befann sig Munir El Haddadi som med ett fint avslut såg till att ställningen var 1-1.

- Vilket avslut, målvakten står ju till och med där men kan inte göra någonting, säger C Mores kommentator.

Efter kvitteringen var det Sevilla för hela slanten. Då kom kallduschen. Ett inspel in bakom Sevillas backlinje nådde Manu Trigueros, Trigueros såg ut att tappa balansen men lyckades spela vidare bollen till Karl Toko Ekambi som kunde pricka in 2-1 till gästerna.

2-1-segern gör att Villarreal har 22 poäng efter 17 spelade omgångar. Sevilla är kvar på tredjeplats med sina 31 poäng.