Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Spänt läge inför El Clásico - rivalerna på samma hotell

La Liga 2019-12-17 kl 23:35

Läget är spänt inför onsdagens El Clásico.
Rivalerna samlas på samma hotell och säkerhetspådraget är stort. 
- Det är en hög anspänningsnivå inför den här matchen, säger C Mores expert Marcelo Fernandez. 

2:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela Sportens inslag inför El Clásico i spelaren ovan.

Barcelona tar under onsdagskvällen emot Real Madrid i ett El Clásico på Camp Nou. Stormötet blev uppskjutet från i slutet av oktober till i morgon på grund av ett spänt läge i Katalonien och i Barcelona efter fängelsedomar för katalanska separatistledare - och fortsatt är det ett osäkert politiskt läge i Barcelona. Det har i sin tur resulterat i ett stort säkerhetspådrag inför och runt matchen. 

Fyra timmar innan matchen förväntas det både bli protester och demonstrationer, samtidigt som båda lagen kommer att samlas på samma hotell inför matchen, vilket förstås inte är vanligt. De kommer dessutom att komma tidigare än vanligt till arenan inför matchen och i samband med matchen kommer också 3 000 poliser och säkerhetsanställda att arbeta. 

ANNONS

- Det är en hög anspänningsnivå inför den här matchen, både ur ett politiskt och sportsligt perspektiv, säger C Mores expert Marcelo Fernandez. 

Barcelona-tränaren Ernesto Valverde håller dock, precis som Real Madrids chefstränare Zinedine Zidane, fokus på den sportsliga delen. Båda lagen har inför matchen samma poäng, men Barcelona toppar ligan med anledning av bättre målskillnad. 

- Det som står klart är att det inte finns något avstånd mellan lagen, de är jämbördiga. Jämfört med tidigare matcher mellan lagen, så är det en viss skillnad, men om man bortser från möjliga skillnader i poäng mellan lagen handlar de här matcherna mest om att båda lagen vill vinna det som man ser som en viktig match, säger Valverde. 

Zidane: 

- Vi vet vilka vi möter. Det är ett mycket bra lag, det har de visat länge. Vi vet också vilken spelare de har i Messi, men vi är också ett bra lag. Vi har våra vapen. Det jag vill och det vi vill är att göra en bra match mot Barcelona som gör det väldigt bra nu, säger han.

ANNONS

Se hela Sportens inslag inför El Clásico i spelaren ovan. 

Onsdagens möte mellan FC Barcelona och Real Madrid börjar 20:00, sändningsstart 19:30 och visas i C More Fotboll och streamas på cmore.se.

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto