TV: Stor succé för Aubameyang - tvåmålsskytt i Barças seger

La Liga

Barcelona besegrade Valencia med 4-1.
Då stod Arsenal-nyförvärvet Pierre-Emerick Aubameyang för sina första mål i Barça-tröjan.
- Mestalla känns lite som hemma, säger Aubameyang enligt Mundo Deportivo efter matchen.

4:14

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Valencia-Barcelona i spelaren ovan.

Barcelona är på god väg att koppla ett grepp om en topp fyra-placering i La Liga, vilket betyder spel i Champions League nästa säsong. När Barça gästade Valencia på Mestalla under söndagseftermiddagen bildade Ousmane Dembélé, Pierre-Emerick Aubameyang och Ferran Torres forwardstrio.

En trio som skulle komma att ställa till med problem för hemmalaget. I 23:e matchminuten öppnade nämligen Aubameyang målskyttet när han gjorde sitt första mål i Barça-tröjan.

Den katalanska storklubben imponerade stort och gick fram till en 3-0-ledning innan paus. Dembélé assisterade Frenkie De Jong, och kort därefter gjorde Aubameyang sitt andra mål för kvällen.

Valencia reducerade i inledningen av andra halvlek, men mycket närmare än så kom inte hemmalaget. Pedri fick på en drömträff och fastställde slutresultatet till 4-1.

- Jag är väldigt glad, speciellt för att vi vann matchen. Vi spelade väldigt bra och tog tre viktiga poäng inför fortsättningen. Nu har vi en viktig match mot Napoli på torsdag (i Europa League) och den här segern ger oss mycket självförtroende inför det, säger Pierre-Emerick Aubameyang enligt Mundo Deportivo.

- Senaste gången jag spelade på Mestalla med Arsenal gjorde jag ett hattrick i Europa League, så den här arenan är lite som hemma.

En seger som betyder att Barcelona nu går upp på fjärde plats i La Liga-tabellen, med samma poäng som femman Atlético Madrid men med en match färre spelad.

Valencia: Mamardashvili - Foulquier, Diakhaby, Alderete, Gaya - Soler, Guillamon, Illaix, Gil - Duro, Guedes.

Barcelona: Ter Stegen - Dest, Araujo, Garcia, Alba - Gavi, Busquets, De Jong - Dembélé, Aubameyang, Torres.