TV: Talang slog till för Real när Ramos "försvann" på en minut

Spanien

Två snabba mål för Real Madrid räckte.

Trots ett spelmässigt underläge under stora delar av matchen var de aldrig riktigt hotade av Rayo Vallecano.

Alvaro Morata, Real Madrid

För den breda massan var Realanfallaren Alvaro Morata fortfarande okänd. Efter sex inhopp och ett mål i ligan fick han chansen från start när Real Madrid tog emot lokalrivalen Rayo Vallecano på Bernabeu.

Och vilken start Morata fick. I fjärde minuten hittade Kaka farm till Özil med en väl avvägd passning varpå tysken lade bollen mot bortre stolpen där Morata dök upp och stötte bollen i mål.

I tolfte minuten utökade Real till 2-0. Özil slog en frispark mot främre stolpen där Sergio Ramos med en språngnick satte bollen bakom Ruben i Rayos mål. Vid det här laget kändes det som att en riktig kross var på gång, men det skulle förändras.

Ramos hamnade nämligen i stålkastarljuset igen, fast på fel sätt. I 17:e minuten varnas han för att ha tacklat Trashorras på mittplan, ett gult kort som var ganska hårt dömt av domaren – och det skulle visa sig vara ödesdigert för Ramos. Bara en minut senare fick Real-försvararen bollen på handen och fick ännu ett gult kort, och följaktligen även ett rött.

Reals decimering innebar att Jose Mourinho ville byta in en defensiv spelare till och det blev målskytten Morata som fick offras när Raul Albiol skulle in.

Några minuter in i andra halvlek ville Rayo Vallecano ha straff när Fabio Coentrao fick bollen på ena armen efter att ha flaxakt med armarna i en nickduell i Reals straffområde, men domaren friade.

Trots att det var Real som hade hemmaplan så var det lillebror från Vallecas som dominerade bollinnehavet. Gästernas ineffektivitet framför mål gjorde dock att Real trots allt kunde vinna ganska komfortabelt.

Publicerad 2013-02-17 kl 22:57