TV: Vinicius Junior blev matchhjälte med sent drömmål: "Världsklass - bara att njuta"

La Liga

Oavgjort i toppmötet med Sevilla.
Då klev Vinicius Junior fram, svarade för ett drömmål och fixade tre poäng till Real Madrid.
- Ibland måste man bara luta sig tillbaka och njuta av sådana här genier, säger C More-experten Marcelo Fernández.

Real Madrid kunde göra ett ryck i La Liga-toppen vid seger hemma mot Sevilla under söndagskvällen. Tabellfyran Sevilla, som startade matchen med Ludwig Augustinsson på bänken, hade i sin tur möjlighet att överta serieledningen vid seger mot den spanska huvudstadsklubben.

På Santiago Bernabéu var det Sevilla som började matchen bäst och efter drygt tio minuter tog man ledningen. Rafa Mir nådde högst på en hörna och kunde nicka in 0-1 till gästerna. Sevilla fortsatte att vara laget som skapade farligaste målchanser i första halvlek, och efter knappa halvtimmen var man nära att utöka ledningen - men Lucas Ocampos skott gick i ribban.

I stället för utökad ledning kvitterade Real Madrid kort därefter. Eder Militao testade skott från långt håll, Bono i Sevilla-målet stod för en jättetavla och släppte retur till Karim Benzema som enkelt kunde rulla in 1-1 i öppet mål.

1-1-resultatet stod sig länge och matchen var på väg att sluta oavgjort - då klev Vinicius Junior in i handlingarna. Med knappt fem minuter kvar att spela fick brassen bollen på vänsterkanten, vek inåt i planen och borrade upp bollen i bortre krysset. Ett drömmål av 21-åringen - och Real Madrid hade fullbordat vändningen.

- En världsklassaktion av Vinicius Junior, det är bara att njuta. Sen kan man alltid kritisera försvarsspelet, men låt oss njuta av den här offensiva aktionen. Ibland måste man bara luta sig tillbaka och njuta av sådana här genier, säger C More-experten Marcelo Fernández i sändningen.

"Los Blancos" vann till slut matchen med 2-1, mycket tack vare Thibaut Courtois som stod för en jätteräddning på övertid. Real Madrid befäster därmed sin position som serieledare i La Liga, nu med fyra poäng ner till Atletico Madrid på andraplatsen.

För Sevilla och Ludwig Augustinsson, som blev klar på bänken hela matchen, betyder förlusten att laget ligger kvar på fjärde plats.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Asensio, Benzema, Vinicius Junior.

Sevilla: Bono - Montiel, Koundé, Carlos, Acuna - Jordan, Fernando, Rakitic - Ocampos, Mir, Gomez.