Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Jović lämnar Real Madrid permanent - går till Fiorentina

La Liga

Luka Jović, 24, lämnar Real Madrid permanent.
Forwarden är överens med Fiorentina om en övergång, hävdar Fabrizio Romano.
Enligt uppgifter har klubbarna enats om ett ovanligt affärsupplägg. 

1:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Luka Jovićs mål i Real Madrid-tröjan.

Tidigare uppgifter i italiensk media har gjort gällande att Real Madrid och Fiorentina haft långt gångna diskussioner om en potentiell utlåning av Luka Jović. Men nu kommer en vändning i övergångssagan.

Det är transferjournalisten Fabrizio Romano som rapporterar att klubbarna är överens om en permanent övergång för Jović. Enligt uppgifterna kommer 24-åringen att skriva på ett kontrakt till juni 2024 med Fiorentina. I avtalet finns dock en option på att förlänga kontraktet med ytterligare två år.

Romano hävdar vidare att Real Madrid har förhandlat in en vidareförsäljningsklausul på hela 50 procent, vilket är en ovanligt hög procentsats i sammanhang.

ANNONS

Samtidigt rapporterar italienske transferexperten Gianluca DiMarzio att "Los Blancos" släpper Jović utan att kräva någon övergångssumma och dessutom kommer man stå för spelarens hela lönekostnad kommande två åren. När forwardens kontrakt löper ut 2024 kommer han ha möjligheten att stanna i Serie A-klubben, eller lämna.

Skulle Jović välja att stanna tvingas Fiorentina dubbla 24-åringens nuvarande lön, hävdar DiMarzio. Samtidigt har Real Madrid, som sagt, rätt till 50 procent av övergångssumman ifall han säljs från "Viola". Klubbarna har alltså enats om ett något ovanligt upplägg för affären.

Luka Jović värvades till Real Madrid från Eintracht Frankfurt 2019 för omkring 640 miljoner kronor. Totalt gjorde serben blott tre mål på 51 matcher under tiden han representerade den spanska huvudstadsklubben. 

ANNONS
Publicerad 2022-07-04 kl 23:44
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto