Viktig poäng i bottenstriden för CD Tacón – Jakobsson nära att avgöra

Primera División Femenina

CD Tacón tog emot Real Betis i ett bottenmöte på Ciudad Deportiva Real Madrid.
Mötet slutade 1-1 – där Sofia Jakobsson var ytterst nära att avgöra i andra halvlek.

Nykomlingen CD Tacón har fått en tuff start i Primera División.

Inför söndagens möte med Real Betis stod CD Tacón på fyra poäng efter sju spelade matcher – en poäng bakom söndagens motståndare från Sevilla.

Efter drygt 30 mållösa minuter föll första målet i Madrid den här kvällen – och det var gästerna som gjorde det genom Priscila Borja. CD Tacón kom tillbaka och kvitterade i början av den andra halvleken genom Babett Peter på nick.

CD Tacón låg på för ett segermål därefter och hade bland annat en nick i ribban. Dessutom var Sofia Jakobsson ytterst nära att ge segern till hemmalaget när hon löpte sig fri, avslutet gick dock tätt utanför.

Jakobsson spelade hela matchen medan Kosovare Asllani inte var med i truppen. På Asllanis Instagram publicerade hon en story där hon skrev att hon missade dagens match på grund av skada.

Matchen? Den slutade 1-1.

Det oavgjorda resultatet gör att CD Tacón är kvar som nästjumbo i tabellen med fem poäng på åtta matcher.

Publicerad 2019-11-03 kl 19:46