Vill lämna klubben - då sänkte Pedro Sevilla i Supercupen

La Liga

Barcelona vann en helt galen Supercup-final mot Sevilla med 5-4 efter förlängning. Stor matchvinnare blev Pedro - i hans sista match i klubben?

Las Palmas

Fyra titlar hemma, två kvar att spela om. Barcelona vann europeiska supercupen mot Sevilla efter förlängning och är på god väg mot ett nytt rekordår - trots en sen försvarskollaps i georgiska Tblisi.

Lionel Messi har ställt in frisparksfoten tidigt den här säsongen. Det gav Barcelona segern i europeiska supercupen mot Sevilla - till slut.

I och med 5-4-triumfen i den georgiska natten har den spanska giganten tagit fyra titlar i år. Om det blir segrar även i spanska supercupen - finalen mot Athletic Bilbao spelas över två matcher den 14 och 17 augusti - och VM för klubblag upprepar Barcelona bedriften från 2009, då det blev sex titlar under Pep Guardiolas ledning.

I Tblisi såg det fixat och klart ut redan efter 52 minuter. Lionel Messi hade smekt in två mål på liggande boll fram till 2-1, Rafinha hade vikarierat förtjänstfullt för påssjuka Neymar, 3-1, och Luis Suárez hade spätt på till 4-1. Barcelona skulle bara jogga hem titeln som segrarna i Champions League och Europa League gör upp om.

Men det var långt från den 52:a minuten till slutsignalen. För Sevilla räckte det med en knapp halvtimme för att ta matchen till förlängning. Plötsligt darrade Europas fotbollskungar, mästarna från Berlin i början av juni.

Leo Messi hade dock ett trick kvar. Klockan hade tickat upp på 114 minuter när nummer 10 tog sats. Bollen gick i muren men returen fick argentinaren på mål.

Sevillas portugisiska målvakt Beto hann ned, bara för att få se Pedro avgöra matchen. Anfallaren som uttryck att han vill lämna klubben - kan detta ha varit hans sista match i Barca-tröjan?

Lagen:

Barcelona: Ter Stegen - Alves, Pique, Mascherano, Mathieu - Busquets, Iniesta, Rakitic - Rafinha, Messi, Suarez.

Sevilla: Beto - Coke, Ramí, Krychowiak, Tremoulinas - Banega, Krohn Dehli, Iborra, Reyes, Vitolo - Gameiro.

Publicerad 2015-08-11 kl 23:18

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.