Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Xavi: "Vill träna Barcelona en dag"

Foto: AP

Xavi Hernandez, Barcelona

BARCELONA. Efter 23 år i FC Barcelona har Xavi Hernández inte fått nog av klubben - Jag vill träna Barcelona en dag, jag vill stanna här för alltid, sade han i en intervju med Daily Mail nyligen.

Xavi Hernández kom till FC Barcelona när han var 11 år gammal och har aldrig representerat en annan klubb på professionell nivå. Vid 34 års ålder börjar karriären närma sig sitt slut men Xavi har inga planer på att lämna den katalanska klubben.

- Jag skulle älska att träna Barcelona en dag. Jag vill stanna inom fotbollen för alltid och det ska alltid vara med Barcelona. Det är där mitt hjärta och mina känslor finns, säger Xavi.

Men tränarkarriären är fortfarande i framtiden menar Xavi som nu vill fokusera på den resterande delen av sin spelarkarriär.

- Det är för framtiden. Nu älskar jag att spela fotboll, det vill jag göra för alltid. Allt jag någonsin vill göra är att ha bollen vid mina fötter och styra spelet. Jag har vuxit upp med den här stilen, det är min fotbollsutbildning. Jag kan inte se ett annat sätt att spela på.

Trots sin enorma kärlek för Barcelona så berätta Xavi även i intervjun att han älskar engelsk fotboll.

- Jag är Barcelona rakt igenom och har alltid velat stanna här. Men jag älskar engelsk fotboll. Arenorna är alltid fulla. Manchester, Liverpool, fansen, du kan inte höra dig själv i arenan. Det är fantastiskt. När jag åker till England, känner jag att jag är en del av fotbollens historia.

Barcelonaspelaren menar att det är en stor skillnad på engelsk och spansk fotboll och att det finns en större respekt i England.

- Det är ganska sensationellt. De är verkligen en förebild, hur de beter sig, viljan att vinna, fansen det är en stor händelse, allting är som om du var i en film. I England finns där en stor respekt för professionella fotbollsspelare. Folk respekterar spelare mycket mer där än vad dem gör här och det är en av anledningarna varför jag tycker så mycket om engelsk fotboll, säger Xavi till Daily Mail

Publicerad 2014-03-12 kl 06:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons