Zlatan glödhet - tvåmålskytt när Barca krossade

Spanien

Zlatan Ibrahimovic nätade två gånger och målpassade en gång när Barcelona gick upp i topp i La Liga efter 6-1 (3-0) hemma mot Zaragoza.

De som köpt biljetter till söndagens match på Camp Nou fick njuta av en het Zlatan och ett Barcelona i högform. Efter en halvtimme fick Barcelona en frispark som Ibrahimovic valde att ta. Stenhårt sköt han runt muren och trots att Juan Pablo Carrizo fick fingrarna på bollen lyckades han inte förhindra 2-0-målet.

Strax före paus spelade Ibrahimovic sedan fram Seydou Keita till dennes andra mål. Maliern tackade i andra med att spela fram Zlatan till 4-0, en lätt volleytouch med höger yttersida direkt i mål.

Ibrahimovic, som också fick ett mål bortdömt för offside, lekte och briljerade med klackningar och läckra framspelningar innan han byttes ut mot Bojan Krkic i 72:a minuten. Innan matchen var över hann Zaragoza reducera innan Messi chippade in 5-1 och Keita nickade in 6-1.

Tack vare storsegern övertog Barca ligaledningen före Real Madrid som bara fick 0-0 på lördagen mot Gijon. I skytteligan är Ibrahiomvic i topp med sju mål på sju matcher.

Valencias David Villa har också gjort sju, det senaste innebar 1-0 när Valencia slog Almeria med 3-0. De två sista målen kom sedan Diego Alves blivit utvisad för Almeria. Omgångens förlust råkade La Coruna ut för, 0-4 borta mot Valladolid där Nauzet Alemán blev tvåmålsskytt.

I botten tog Villarreal första segern, 2-1 mot Malaga som fick överta bottenplatsen.