Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ailton tror på Öis: "Målet är att ta oss tillbaka till allsvenskan"

Superettan

SOLNA. Ailton Almeida, 34, är tillbaka i Örgryte.
Med siktet instället på allsvenskan 2020.
- Vi har möjligheten att nå dit, säger han till Fotbollskanalen.

3:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från mötet mellan AIK och Örgryte.

Nyligen återvände Ailton Almeida till Örgryte IS. Brassen, som blev en publikfavorit i klubben under mitten av 2000-talet, anlände dock inte i fysisk trim. Öis har gått försiktigt fram med forwarden, för att bygga upp honom inför superettan-premiären.

Mot AIK under lördagen hoppade 34-åringen in i den 76:e minuten, när laget föll med 1-0. I svenska cupens gruppspel har Ailton fått tre inhopp och totalt 47 minuters speltid.

- Vi tänker framåt och försöker bygga något bra här. Jag har pratat mycket med Thomas (Askebrand, tränare) och Stojan (Lukic, assisterande tränare). Vi har kommit överens om att försöka bygga något bra så att det inte ska bli några komplikationer. Jag förstår att alla Öis-supportrar som kommer för att se mig spela vill se mig 100 procent och som den spelare jag var här förut. Det vill jag också ge tillbaka, men vi försöker att inte snabba på det. Vi tar det på ett sätt så att det blir bra, säger Ailton.

ANNONS

Nyförvärvet ser fram emot ett spännande 2019.

- Jag har jättestora förväntningar, det har jag haft hela tiden i min karriär. Det är det som har tagit mig dit jag är. Enda vägen dit är hårt arbete och det lägger både jag och hela laget ner. Jag tror att vi har potential och jag ser fram emot serien, då kan vi få visa upp att vi är hungriga. 

Hur den första tiden tillbaka varit?
- Det har varit jätteroligt. Det är mycket hårt arbete som gäller nu i början av säsongen. Vi bygger upp oss. Nu när vi inte tog oss vidare i cupen får vi bara fokusera på superettan. Vi vill börja säsongen på ett bra sätt och sen köra igenom hela året på det sättet.

Vad är målet i år?
- Vårt mål är så klart att ta oss tillbaka till allsvenskan. Det har säkert varit det varje år. Men jag ser möjligheten nu, att vi kan göra det. Vi kommer göra allt för att nå dit, säger Ailton.

ANNONS
Publicerad 2019-03-03 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto