Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Alvaro Santos återvänder till HIF: "Ser potential i honom"

Superettan

Publikfavoriten Alvaro Santos återvänder till Helsingborgs IF.
Brassen får en plats inom klubbens organisation.
- Det här känns jättespännande, säger klubbdirektören Mats-Ola Schulze till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Mellan 2000 och 2003 spelade Alvaro Santos i Helsingborgs IF, och fick under den perioden sitt stora genombrott. Därefter följde spel i klubbar FC Köpenhamn, Souchax och Strasbourg. 2011 vände sedan brasseanfallaren tillbaka till HIF och spelade på Olympia fram till i oktober 2014 när han tog ett känslosamt farväl av klubben och dess supportrar.

Santos lade då sina skor på hyllan och flyttade hem till Brasilien. Där har han byggt upp en fotbollsskola som har växt ut till en verksamhet med sex anställda.

- Från början fanns här bara en sliten grusplan. Sedan byggde vi om den och la konstgräs. I dag tar vi emot 200 ungdomar och barn i åldrarna fyra till 17 år. Jag sköter det mesta utom fotbollen, säger Santos till Helsingborgs Dagblad.

ANNONS

Sju spelare från fotbollsskolan har gått vidare till brasilianska storklubbars akademier och 37-årige Santos säger att hans dröm har varit att just jobba med ungdomar. Det ska han fortsätta göra i just HIF framöver, för den 27 juni flyttar han tillbaka till Sverige för att börja jobba inom Skåne-klubbens organisation.

- Jag har haft en dialog med HIF i några månader och tanken är att jag ska jobba i klubben på något sätt. Det är inte helt klart vad jag ska göra, men till en början ska jag lära mig allt om HIF:s ungdomssida och så tar vi det därifrån, säger Santos till HD.

För Fotbollskanalen berättar nu klubbdirektören Mats-Ola Schulze om HIF:s tankar kring samarbetet med Santos.

- Vi och han känner att det vore positivt om han "kom hem". Det är en fantastisk person som betytt oerhört mycket för klubben, han är en väldigt stor personlighet och HIF-ikon. Nu ska han flytta till Sverige med familjen och vi kommer inte forcera fram något. Det viktigaste är att han landar i det här först. Men han ska ta en roll på ungdomssidan och ska även hjälpa oss på samhällssidan med "HIF i samhället". Vi har som ambition att i vår ungdomsstruktur bygga både morgondagens spelare och ledare, och vi är starkt förvissade om att det finns en hög kaliber i Alvaro. Så det här känns jättespännande, säger Schulze.

ANNONS

Det är också klart att HIF kommer att välkomna Santos hem i samband med hemmamatchen mot Örgryte den 22 juli. Då ska brassen hyllas på Olympia.

Mats-Ola Schulze tror att Santos kan komma att göra nytta även i andra delar av föreningen än på ungdomssidan.

- Det kan säkert bli annat i förlängningen, men det är bra att börja där. Vi ska jobba in honom på den sidan på ett lugnt och fint sätt. Vi ser definitivt potential i honom.

Klubbdirektören berättar också att flera spelare från Santos fotbollsskola i Brasilien kommer att få visa upp sig hos HIF redan i sommar.

- Fyra-fem ungdomar kommer upp här om ett par veckor för att matchas i våra olika lag, säger Schulze.

Vad skulle du säga att klubbhjärta hos de som jobbar inom föreningen betyder rent generellt?
- Jag tror det är väldigt bra. Vi vet att Alvaro har en väldig kompetens runt fotbollen. Sen är han en stark karaktär och personlighet, och när man kryddar med det så blir allt ännu starkare.

ANNONS
Publicerad 2017-06-02 kl 11:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto