Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Aly Keita brottsmisstänkt - talar ut: "Jag tog kokain"

Superettan

Aly Keita misstänks för brott och tar en time out.
Nu bryter Östersunds FK-spelaren sin tystnad:
- Jag har svikit alla: min familj, mitt lag, min stad, säger han till Aftonbladet.

Foto: Bildbyrån.

Det var under gårdagen som Aftonbladet rapporterade om att en elitspelare med landslagsmeriter gripits av polis misstänkt för drograttfylleri. Under onsdagen skrev samma tidning att samma spelare även är misstänkt för penningtvätt.

Nu går Östersunds FK ut med att målvakten Aly Keita är brottsmisstänkt och att han tar time out från spel. Detta görs "i samråd" mellan parterna.

Östersunds-Posten skriver att Keita, enligt åklagaren, erkänt drograttfylleri.

"Aly Keita är djupt ångerfull för det han genom sitt agerande orsakat klubben, lagkamrater och supportrar men särskilt sin familj", skriver klubben i ett uttalande.

Annons

Vidare skriver man:

"När det gäller misstanken om penningtvättbrott så har Aly Keita berättat för polisen att han i samband med landslagsuppdrag i Guinea erhållit kontant ersättning från deras fotbollsförbund. Han förnekar brott."

På torsdagskvällen bryter Aly Keita sin tystnad, i en intervju med Aftonbladet, kring brottsmisstankarna som riktas mot honom. Han erkänner där att han körde drograttfull. 

- Jag var med en polare och drack vin. Hängde lite. Sedan tog jag en substans, kokain, men gick inte ut på krogen, säger Keita till tidningen.

Det var dagen därpå som han stoppades i en rutinkontroll. 

- Många tankar gick genom huvudet. Jag skämdes. Jag svek alla. Redan då förstod jag att det här kommer jag må dåligt över väldigt länge.

Aftonbladet uppger att omkring 600 000 kronor i kontanter hittades i samband med en husrannsakan som gjorts hemma hos Keita.

Annons

32-åringen själv tycker det är "helt sjukt" att misstankar om penningtvätt riktas mot honom, och hävdar att pengarna är kontanta utbetalningar från Guineas fotbollsförbund. Hur han växlat pengarna från dollar till svenska kronor på laglig väg vill han inte gå in på. 

- Det är en helt annan sak. Det är inget jag vill prata om. De pratar om penningtvättsbrott, något olagligt, men jag har inte gjort något olagligt. Jag har tagit hem pengar som jag förtjänat, som jag kämpat för, säger Keita till Aftonbladet.

Vidare berättar Keita att han tagit kokain "någon gång" tidigare också. Han är besviken på sig själv. "Jag skäms över det", säger han och försäkrar att det inte kommer hända igen. 

Avslutningsvis hoppas målvakten vara tillbaka och spela fotboll igen om några veckor. Keita ska söka hjälp och säger att han vill bli en "bättre människa". 

Annons
Publicerad 2024-06-20 kl 20:57
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto