Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Ängelholm om licenshotet: "Vi känner oss trygga"

Foto: Scanpix

Ängelholm kallas till ett extra möte med fotbollförbundet – där det avgörs om klubben får sin elitlicens för 2015.
- Vi känner oss trygga, säger Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se.

På fredag ska ÄFF och Åtvidaberg träffa SvFF:s licensnämnd för att lämna ett bättre underlag kring sin rådande ekonomiska situation. Fotbollförbundet nöjer sig inte med en försäkran om att driften över 2015 är säkrad, utan vill veta mer i detalj hur föreningarna ska klara saken i praktiken.

- Det innebär inte att klubbarnas elitlicenser inte kommer att beviljas, men vi behöver gå igenom lite mer på djupet hur läget ser ut. Det handlar om att vi vill begära in en del komplettering, säger Anders Brulin som är ansvarig för klubblicenser hos SvFF.

Ängelholms klubbdirektör Paul Myllenberg hävdar dock att läget är under kontroll.

- Det ser positivt och vi känner oss trygga. Jag vill inte föregripa mötet med förbundet, utan vi är beredda att inställa oss där på fredag, säger han till fotbollskanalen.se.

Hur ser ni på att SvFF kräver den här sortens komplettering?
- Det vore väl nästan lite förvånande om de inte gjorde det, med tanke på hur vår ekonomi sett ut under hösten. Men mycket har hänt under en kort period och vi har en stor framtidstro. Som det ser ut nu kan vi fullfölja våra åtaganden och den uppförsbacke vi befunnit oss i planar ut. Som vi tidigare sagt är vår stora önskan att superettan får avgöras på fotbollsplanen.

Tidigare har Ängelholm hållit samtal med leverantörer av olika slag, för att förmå dessa att skriva ned eller skjuta på sina fordringar på klubben. Det arbetet fortsätter, enligt Paul Myllenberg, men han vill inte gå in på några detaljer.

- Vi har haft samtal med alla, men vi ska ta det i vederbörlig ordning på fredag med förbundet.

Publicerad 2014-11-11 kl 16:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons