Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Avslöjar: Holländska storklubben vill ha Larsson - kan gå i Henkes fotspår

Foto: SCANPIX.

Jordan Larsson är ett intressant namn för Feyenoord.

Jordan Larsson kan fortsätta i "Henkes" fotspår.
Enligt holländska källor till Fotbollskanalen vill Feyenoord värva 19-åringen.
- Inga kommentarer, säger HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze.

Sju mål på 24 matcher från start blev det den här säsongen för Jordan Larsson som var på väg att skjuta kvar Helsingborg i allsvenskan med sitt sena 1-0-mål kvalreturen mot Halmstad. Men två HBK-mål gjorde att HIF åkte ur och efter slutsignalen sprang folk från Helsingborgs klack in på planen, fram till Jordan och drog av honom matchtröjan.

Efter all turbulens kan nu Jordan Larsson lämna Helsingborg trots att han har två år kvar på kontraktet. Enligt holländska källor till Fotbollskanalen vill Feyenoords tränare Giovanni van Bronckhorst värva den svenske anfallaren.

- Jag har inga kommentarer till det. Jordan gjorde en väldigt bra säsong och vi får se vad som händer. Han har fått välbehövlig semester och sedan ska jag ha ett möte med honom, säger HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze.

Har Jordan uttryckt om han vill stanna eller flytta?
- Jag har inga kommentarer till det.

Giovanni van Bronckhorst och Jordans pappa Henrik Larsson är nära vänner efter att ha spelat tillsammans i både Feyenoord och Barcelona och familjerna umgås fortfarande och har bland annat semestrat ihop, något den holländske tränaren har berättat om.

Enligt Fotbollskanalens uppgifter har Feyenoord, som leder den holländska ligan, haft koll på Jordan Larsson sedan en tid tillbaka. Giovanni van Bronckhorst ville värva anfallaren direkt men den tekniska direktören Martin van Geel ville att han skulle stanna i Helsingborg och fortsätta utvecklas i allsvenskan innan en övergång. Men nu har saker och ting förändrats i och med HIF:s degradering och efter attacken på Jordan efter degraderingen. Därför trycker van Bronckhorst på ännu mer för en övergång och det återstår att se om det blir en flytt i vinter.

Jordan Larsson föddes i Rotterdam när "Henke" spelade i Feyenoord. Om det blir en övergång till den holländska klubben så fortsätter han gå i sin pappas fotspår då båda gick från Högaborg till Helsingborg, och sedan flyttade "Henke" till Feyenoord.

Henrik Larsson spelade i Feyenoord mellan 1993-1997, gjorde 42 mål på 149 matcher och vann två cuptitlar.

Publicerad 2016-11-28 kl 14:25