Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN
46v

Avslöjar: Tränarduon lämnar Värnamo - sportchefen bekräftar

Foto: Scanpix

IFK Värnamo byter tränare. Fotbollskanalen kan nu berätta att klubben inte förlänger med Jörgen Petersson och Peter "Kuno" Johansson.
- Vi är överens om att det inte blir någon fortsättning, säger sportchef Tomas Lundqvist.

Inför säsongen 2014 lämnade Sören Åkeby sin post som tränare i IFK Värnamo och in kom då Jörgen Petersson och Peter "Kuno" Johansson från Östers IF. Duon har sedan lett superettan-laget i tre säsonger, men nu tar det stopp.

Flera källor uppger för Fotbollskanalen att Petersson och Johansson, som sitter på ett utgående kontrakt, inte kommer leda IFK Värnamo nästa säsong. Uppgifter som bekräftas av IFK:s sportchef Tomas Lundqvist:

- Ja, vi är överens om att inte förlänga. Det är från båda sidor, säger Lundqvist till Fotbollskanalen.

- Däremot har vi erbjudit Jörgen en roll inom föreningen med andra arbetsuppgifter. Där väntar jag på svar.

Varför har ni tagit beslutet att byta tränare?
- De har varit här i tre år nu. Och Jörgen sa bestämt nej till en fortsättning. "Kuno" var mer öppen, men när det stod klart att Jörgen inte skulle stanna bestämde vi att inte köra med någon av dem.

Vad säger du om deras tid i klubben?
- Bara positiv. De har gjort ett fantastiskt jobb i föreningen. Jag har inget negativt att säga.

Hur långt har ni kommit i arbetet med att hitta deras ersättare?
- Vi har haft kontakt med några stycken, men vill slutföra serien först. Direkt efter den sista matchen tar vi tag i det. Men det finns ett par namn.

Ett namn som har kopplats samman med klubben är Niclas Tagesson. Enligt Jnytt ska IFK Värnamo vara en av flera klubbar som har visat intresse för tränaren som lämnar Husqvarna FF efter säsongen.

- Han är inte aktuell, säger Lundqvist.

IFK Värnamo ligger just nu tolva i superettan. Inför mötet med Varberg i superettans sista omgång har laget tre poäng ner till negativ kvalplats. 

Vart Jörgen Petersson och Peter "Kuno" Johansson tar vägen efter den matchen är oklart. Enligt Barometern ska dock Petersson vara aktuell som assisterande tränare till Peter Swärdh i Kalmar FF.

- Det förvånar mig. Till oss har Jörgen sagt att om det blir någon fortsättning inom fotbollen blir det i Värnamo. Annars blir det ett civilt jobb. Vi vill gärna ha kvar honom fast i en annan roll, säger Tomas Lundqvist.

Publicerad 2016-10-31 kl 14:27
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER