Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Avspärrningarna hävda - Skånederbyt kommer att spelas

Superettan

Landskrona IP spärrades av inför kvällens derby mellan Landskrona Bois och Helsingborgs IF. Bombskyddet var på plats efter att misstänkt farliga föremål hittats, enligt Aftonbladet.
Senare på tisdagen meddelar klubbarna att objekten var ofarliga och matchen kommer att spelas.

Foto: Bildbyrån.

På tisdagskvällen tar Landskrona Bois emot Helsingborgs IF i ett Skånederby. Inför matchen var Landskrona IP avspärrad. Två misstänkt farliga föremål hittades och  bombskyddet var på plats med bombhund för att undersöka objekten.

Därefter berättade Landskrona Bois ordförande Anders Ekblad att avspärrningarna hävts. 

- Det är släppta avspärrningar på IP just nu. Men det är viktigt att man gör på rätt sätt med tanke på att vi har personal på plats som påverkas, sa han och fortsatte:

- Det är något som har gjorts från supportrar under dygnets mörka timmar. Jag vågar inte säga exakt vad det är. Jag tror inte att det är någon fara på så sätt, men det vet man aldrig och det är viktigt att vara försiktig.

Annons

Finns det förhoppningar om att matchen kan spelas som planerat?
- Absolut. Vi ska ha möte om matchen, men jag tror att det ska gå. Men det är polisen som ska ge det sista beskedet, sa Ekblad och fortsatte:

- Det är lite stressigt på förhand. Vi hade en plan med allt kring evenemanget, gällande kiosker och liknande och detta påverkar. Det är tråkigt när sådant här händer. Det hör inte till när vi ska ha ett trevligt derby, men det är så ibland med de hetlevrade entusiasterna.

Senare på tisdagen, runt 13.40, meddelar klubbarna att föremålen undersökt och att de var ofarliga. Därför kommer matchen att spelas enligt plan. 

Inför matchen är det över 7000 sålda biljetter. 

Landskrona Bois ligger på elfte plats i superettan. HIF parkerar på 14:e plats. 

Publicerad 2023-05-09 kl 13:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto