Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bajen-talangen om genombrottet i superettan: "Känner mig redo för det mesta"

Superettan

Dusan Jajic är i år noterad för sju mål i superettan.
Nu tycker sig Hammarby-talangen vara redo för allsvenskan.
- Jag känner mig redo för det mesta, säger han till Fotbollskanalen. 

1:04
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Jajics mål under säsongen i spelaren ovan.

Hammarbys talangfulle mittfältare Dusan Jajic, 20, var under andra halvan av 2017 utlånad till samarbetsklubben Frej för spel i superettan. Tidigare i år berättade mittfältaren att han hoppades på att ta en plats i Bajen i år, men blev åter utlånad till samma klubb.

Det gav åter gott om speltid - men nu även leverans i poängkolumnen med sju mål hittills den här säsongen för Frej i superettan. 

- Jag tycker att det har gått helt okej. Jag har gjort lite poäng och mål, samtidigt som vi har några matcher kvar, där jag vill fortsätta att hjälpa laget. Det känns som att jag har blivit lite farligare och nu i en lite mer offensiv roll. Jag känner mig lite tryggare där, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

- Men det är hur skönt som helst att det verkligen lossnat för mig, att det visar sig att jag också kan spela genom mål och poäng också, fortsätter han. 

Jajic tror främst att det är mängden speltid som är nyckeln till framgången. 

- Jag får spela mycket, det är precis det jag behöver. Jag behöver speltid för att växa som spelare. Jag vet vad jag kan göra på planen, så det är bara att fortsätta köra på, kriga på och träna. 

Däremot var han besviken över att han inte fick chansen i år i Hammarby, även om han förstår att en utlåning i det här fallet var det bästa alternativet för honom.

- Det är klart att man är besviken. Jag ville spela, men det här var det perfekta alternativet för mig med mycket speltid. Det är exakt det jag fått här, så det känns riktigt bra. 

Han har samtidigt haft god kontakt med Hammarbys tränare Stefan Billborn och klubbens sportchef Jesper Jansson under säsongen. 

ANNONS

- Vi har haft kontakt och de har sett på mina matcher och gjort det mesta man kan göra när man är utlånad. De har sett vad jag har gjort, så det är kul. 

Jajic har ett år kvar på sitt kontrakt med Hammarby och känner sig nu redo för spel i allsvenskan igen nästa år. 

- Ja, det tror jag absolut (att han är redo för allsvenskan). Jag känner mig redo för det mesta just nu. Jag kommer att vara hundra procent redo och sedan får vi se vad som händer. 

Frej har sex matcher kvar den här säsongen och ställs härnäst på söndag mot Landskrona Bois borta i Skåne. Laget är tolva i tabellen i superettan. 

Publicerad 2018-09-27 kl 17:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto