Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Barny avslutar spelarkarriären - tar officiellt över som sportchef i J-Södra

Superettan

Junes Barny lägger skorna på hyllan och avslutar spelarkarriären.
Nu tar 32-åringen officiellt över som sportchef i J-Södra.
- Det kommer något tidigare än planerat, säger han till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Mats Tidstrand och Junes Barny.

Junes Barny har startat 14 av 15 matcher i ett krisande Jönköpings Södra, som för tillfället ligger på negativ kvalplats i superettan, den här säsongen. Nu väljer 32-åringen att lägga fotbollen åt sidan för att ta över som sportchef i Smålandslaget.

På måndagen meddelar J-Södra att klubbledningen och Barny gemensamt har tagit beslut om att vice-kaptenen omgående ska ta rollen som sportchef, vilket betyder att han avslutar spelarkarriären. Förändringen genomförs med omedelbar verkan.

- Junes kommer självklart att saknas som spelare, men i nuvarande läge så känns det ur ett helhetsperspektiv helt rätt att förflytta Junes till sportchefsrollen tidigare än ursprunglig planering, säger ordförande Mats Tidstrand till klubbens hemsida.

ANNONS

Barny sitter sedan tidigare med i J-Södra sportsgrupp.

- Min avslutning av spelarkarriären kommer något tidigare än planerat men med läget som föreningen står i så känns detta som ett helt rätt beslut. Jag kommer nu att lägga 100 procent fokus på att stödja spelartruppen och ledarstaben där allt handlar om att förflytta oss uppåt i tabellen. Det är min absoluta övertygelse att jag i en dedikerad sportchefsroll kan göra än mer nytta än på planen, säger han och tillägger:

- Ett annat stort fokus i dagsläget är att förstärka försvarslinjen samt andra positioner i truppen.

I maj kunde Fotbollskanalen berätta att Junes Barny redan har arbetat aktivt som sportchef i J-Södra sedan han värvades till klubben förra sommaren. 32-åringen har bland annat varit delaktig i besluts- och rekryteringsprocesser kring flera av klubbens nyförvärv inför årets säsong.

ANNONS

Källor har gjort gällande att Barnys roll i J-Södra samtidigt som han var aktiv spelare bidrog till att oro spred sig i både fjolårets och årets spelartrupp. Oron ska bland annat ha grundat sig i Barnys närhet till den sportsliga ledningen samt ovissheten kring vilket inflytande han har haft under sin tid i föreningen.

Utöver J-Södra representerade Junes Barny även Ängelholm, Halmstads BK, Gais, Hammarby, IFK Göteborg, Varbergs Bois, Difa El Jadida samt Enosis Neon Paralimniou som spelare.

Publicerad 2022-07-25 kl 16:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto