Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Baxter lämnar sin post - HIF byter tränare igen

Superettan

Stuart Baxter kommer inte vara kvar som huvudtränare i Helsingborgs IF, erfar Fotbollskanalen.
Enligt Aftonbladet är Brages Kleber Saarenpää aktuell som ersättare - och enligt källor till Fotbollskanalen kommer Saarenpää ta över.
- Vi har inte bestämt oss ännu, säger Baxter till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Kleber Saarenpää och Stuart Baxter.

Stuart Baxter, 70, klev in som huvudtränare i Helsingborgs IF efter att klubben fick en usel start på säsongen, där tränarduon Mattias Lindström och Alvaro Santos sparkades.

Veteranen ledde laget till att säkra sin existens i superettan under sitt säsongslånga kontrakt.

Nu har avtalet löpt ut och enligt Fotbollskanalens uppgifter kommer Baxter att ersättas på tränarposten. Ett bekymmer för HIF kring Baxter är att han suttit på en hög lön. 

Baxter menar dock att inget definitivt beslut är fattat.

- Vi har inte bestämt oss ännu. Vi har ett pågående samtal och det är på ett vettigt sätt, inget bråk. Det är ett försök att hitta en gemensam sak där vi kan fortsätta tillsammans. Allt utöver det vill jag inte skapa rubriker kring. Det är varken bu eller bä. Vi har diskussioner och det är mycket som ska hända i Helsingborgs IF utöver Stuart Baxter. När vi har bättre pli på det så kan vi gå in i mer ingående samtal, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Det vi nåtts av är att du inte kommer att vara kvar som huvudtränare.
- Det stämmer inte utifrån de samtalen vi haft. Vi har sagt vad olika scenarier kan innebära. Ett av dem är att jag inte är huvudtränare. Ett annat är att jag är det. Ett annat är jag inte är det, men att jag är kvar klubben. Ytterligare ett är att jag tar ett i jobb i typ Timbuktu. Du har inte helt fel, men vi har inte haft ingående samtal där det bekräftats.

Aftonbladet uppger att Helsingborgs IF sonderat marknaden efter en ny huvudtränare. Tidningen uppger att Andreas Brännström är en kandidat, men att han troligtvis vill ha ett annat uppdrag än HIF.  En annan kandidat ska vara Brages Kleber Saarenpää, som sitter på utgående kontrakt.

- Det är inget jag kan säga något om, säger Saarenpää till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen blir det Saarenpää som ersätter Stuart Baxter. Han kommer ta över HIF.

Annons

Enligt Helsingborgs Dagblad syntes den tidigare landslagsmannen till på Ängelholms flygplats i dagarna. Saarenpää har tränat Brage sedan 2018 och tidigare har han även jobbat inom Hammarbys organisation.

Innan Stuart Baxter blev huvudtränare i HIF hade han en roll som teknisk rådgivare i klubben. Om han kan tänkas återgå till en sådan roll eller liknande i HIF?

- Vi får se. Jag är så pass gammal att man aldrig ska säga aldrig. Jag vet inte i dagsläget om jag kommer att vara kvar i Helsingborg. Jag kan inte bekräfta att jag ska lämna eller vara kvar. Det är pågående samtal. Det är dumt att peka ut riktningen till höger eller vänster.

Vad vill du?
- Jag är en tränare som har varit med om det mesta och så länge jag har ett meningsfullt projekt… det är vad jag vill ha. Det känns som jag har hjälpt klubben undan något som kunde varit en mindre katastrof. Jag har hjälpt till och spelat min roll där. Nu får vi se vad nästa steg vad kan vara för klubben och mig, avslutar Baxter. 

Annons

Fotbollskanalen har sökt Helsingborgs IF:s sportsligt ansvarige Mikael Dahlberg. 

Publicerad 2023-11-30 kl 17:27

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto