Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beslutet: Tranberg stängs av ytterligare efter kapningen

Superettan

Robin Tranberg visades ut i mötet med Trelleborgs FF.
Nu stängs mittfältaren av i ytterligare en match.
"Avstängningens längd är bestämd enligt nämndens praxis och motsvarar en match utöver den automatiska matchen", skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Foto: Discovery+

Varberg har gått tungt i superettan efter degraderingen från allsvenskan under hösten 2023. Men den 6 maj hade laget en gyllene möjlighet att ta viktiga poäng när man gästades av bottenkonkurrenten Trelleborgs FF.

Men efter att ha hamnat i ett tidigt underläge grusades lagets förhoppningar när nyinbytte Robin Tranberg tilldelades ett rött kort efter att ha kommit in tufft i en duell med sträckt ben och dobbarna före.

Förutom att han fick se den avslutande halvtimmen från sidlinjen stängdes mittfältaren automatiskt av i den efterföljande förlustmatchen mot Örgryte i helgen och nu står det klart att det blir ytterligare bestraffning för Tranberg.

Annons

Under onsdagen meddelar SvFF:s disciplinnämnd att Tranberg stängs av mellan den 17-20 maj, vilket innebär att han missar Varbergs bortamöte med Sandviken under söndagen.

"Efter att ha tagit del av anmälan, yttrande samt matchvideon konstaterar Disciplinnämnden att det inträffade ska bestraffas med ytterligare avstängning utöver den automatiska matchen. Avstängningens längd är bestämd enligt nämndens praxis och motsvarar en match utöver den automatiska matchen", skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Efter sju spelade omgångar är Varberg tabelljumbo i superettan med fyra inspelade poäng.

Publicerad 2024-05-15 kl 11:38
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto