Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blev inlagd på intensiven i åtta dagar: "Hade kunnat sluta med hjärtstillestånd"

Superettan

Viktor Ekblom tappade kontroll över kroppen och tvingades tillbringa mer en vecka på hjärtintensiven.
Nu talar Landskrona-spelaren ut om mardrömsupplevelsen.
- Pulsen skenade iväg. Jag blev yr och benen vek sig, säger han till HD.

Foto: Bildbyrån

Viktor Ekblom.

29 november. Landskrona Bois ska genomföra ett av lagets sista träningspass för säsongen - då utspelade sig otäcka scener.

Mitt under uppvärmningen la sig nämligen Viktor Ekblom, 23, plötsligt ner på planen.

- Pulsen skenade iväg. Jag blev yr och tappade kontroll, benen vek sig. Jag kunde inte stå upp, för att inte ramla la jag mig på rygg. Jag försökte hämta andan, men det gick inte riktigt, säger Ekblom i en intervju med Helsingborgs Dagblad.

Viktor Ekblom bröt träningen och åkte hem till sin lägenhet. Men efter påtryckningar från sjukgymnast Tomas Mårtensson och familjen tog han sig till akuten.

Annons

Därefter blev han inlagd på hjärtintensiven i Helsingborg - i åtta dagar.

- Hjärtat såg bra ut, de har konstaterat en hjärtmuskelinflammation. Mina värden var förhöjda på hjärtskademarkörerna. Första dagarna sjönk inte värdena, så de ville inte släppa mig, säger Viktor Ekblom till HD.

Landskrona-spelaren berättar för tidningen att han i slutet av november hade drabbats av feber. Några dagar innan säsongsavslutningen mot AFC Eskilstuna kände han sig dock frisk och kunde därmed delta i matchen.

Två dagar efter mötet hamnade han på akuten. Enligt Viktor Ekblom är läkarna säkra på att det finns en koppling mellan fysisk aktivitet med ett virus i kroppen och det inträffade.

- Om jag inte upptäckt det hade det kunnat sluta med hjärtstillestånd om jag påfrestat det mer. Det gör det till slut om man tränar med hjärtmuskelinflammation, sa de. Men jag kom in i god tid, det var aldrig någon livsfara på det sättet. Det var mer en jäkligt dryg grej. När det handlar om bröst och hjärta tas det på allvar. Jag blev ordentligt checkad. Det är jag tacksam för, säger 23-åringen till HD.

Annons

Viktor Ekblom ska nu vila i fyra veckor innan han ska på återbesök i början av januari. Då ska 23-åringen få besked när, och om, han kan börja träna igen.

Landskrona-forwarden var utlånad till IFK Malmö i ettan södra under våren. I somras återvände han till Bois där han noterades för ett mål på tio matcher under hösten.

Publicerad 2021-12-13 kl 11:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto