Blomberg hjälte med frisparksmål i 95:e minuten - J-Södra tappar mark i toppstriden

Jönköpings Södra ledde med 2-0 efter 14 minuter, men tappade sedan.
Johan Blomberg gav Sundsvall seger med ett frisparksmål i 95:e minuten.
- Fantastiskt skönt, säger Blomberg till Dplay.

Jönköpings Södra är med i toppstriden i superettan och jagade på lördagen tre poäng mot Gif Sundsvall för att haka på Halmstads BK och Degerfors IF i toppen av tabellen. Men så blev det dock inte i slutändan, trots ledning med 2-0 efter 14 minuters spel.

Marcus Degerlund och Edin Hamidovic gav nämligen J-Södra en drömöppning på matchen innan Oliver Berg sedan reducerade i den 29:e minuten. Det gjorde att "Giffarna" klev ut till andra halvan av matchen med hopp om att vända på matchen.

Det gjorde också laget efter två fasta situationer. Först kvitterade Pontus Engblom, i den 84:e minuten från straffpunkten, och sedan slog Johan Blomberg vackert in en frispark i mål i den femte övertidsminuten till 3-2-seger för "Giffarna" i Medelpad.

- Det var fantastiskt skönt. Det var nära mål, så det var egentligen enda stället att skjuta på. Jag fick till en bra träff och den gick i mål, säger Blomberg till Dplay.

J-Södra är fortsatt kvar på tredjeplats, men nu med fem poäng upp till tvåan Halmstads BK och med åtta poäng upp till Degerfors i serieledning. J-Södra har även samma poäng som fyran Östers IF, men däremot bättre målskillnad. Sundsvall är sexa i superettan.