Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Blomqvist lämnar Hammarby: "Det har varit ett tufft år"

Hammarbys assisterande tränare Jesper Blomqvist lämnar klubben.
Kontraktet förlängs inte.
- Det har varit ett tufft år men samtidigt kul och otroligt lärorikt, säger Blomqvist.

I en intervju på Hammarbys officiella hemsida bekräftas nyheten. Blomqvist som ledde laget ihop med Mikael Borgqvist, och senare under Roger Franzén, tackar för sig efter blott en säsong.

- Det har varit ett tufft år men samtidigt kul och otroligt lärorikt, men det känns lite som luften gått ur mig på slutet, säger han.

Blomqvist som före säsongen skrev på som assisterande tränare har under tidens gång fått större ansvar och olika roller inom laget. Förutom sin assisterande tränarposition har han fått känna på livet som spelare (igen), fystränare och tränare.

- Så här i efterhand kan jag konstatera att det inte var en optimal situation. Men där och då var det bara att kavla upp ärmarna och göra så gott man kunde. Jag känner att jag gett 110% procent hela tiden och det är kanske därför luften gått ur lite grann på slutet, särskilt som resultaten inte riktigt blivit de jag jobbat för och hoppats på.

Ambitionen för Hammarby var att komma tillbaka till allsvenskan, men med ojämnt spel under säsongen hamnade laget på en åttonde plats.

- Vi har spelat bra mot och har plusstatistik på de flesta lagen på den övre halvan av tabellen, medan vi underpresterat mot de lite "sämre" lagen. Varför det blivit så vet jag inte riktigt, det är ett problem som vi spelare och ledare brottats med hela säsongen men tyvärr inte lyckades få bukt med.

Säsongen avslutades med en cupfinal mot Helsingborg och på vägen dit slog laget allsvenska lag som Trelleborg, Brommapojkarna, Elfsborg och Kalmar.

- Mot Elfsborg var kanske vår spelmässigt bästa match för säsongen, och dessutom få spela final på ett fullsatt Söderstadion är också något som jag kommer att ta med mig och minnas med glädje och stolthet.

Blomqvist vet för tillfället inte hur framtiden ser ut och den närmsta tiden är till för att hämta kraft och energi.

- Jag vill passa på att tacka alla spelare, ledare och övriga som jobbar med Hammarby plus alla fans för detta år, avslutar han.

Publicerad 2010-11-17 kl 20:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons