Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

BoIS jagar Djurgårds- och MFF-spelare

Superettan

Flera spelare från Djurgården, Malmö och Kalmar har provspelat för Landskrona Bois. Och detta med lyckat resultat.

Landskrona Bois nya tränare Jörgen Pettersson och Georg Eterovic började sitt nya uppdrag med att anordna en testmatch för cirka tio provspelare och nu erkänner Landskrona att de är intresserade av några av spelarna som visade upp sig.
– Det visade sig att några spelare är så intressanta att vi vill gå vidare och ta upp kontakten med deras klubbar, säger sportchefen Mats Aronsson till Helsingborgs Dagblad. Sedan får vi se hur många vi bjuder in på träning i januari när vån startar vårsäsongen.

Spelarna som väckt intresse hos Jörgen Pettersson kommer från Malmö FF, Djurgården och Kalmar FF. Vilka spelare det rör sig om vill den nye huvudtränaren dock inte berätta.

ANNONS
– Det handlar om välutbildade och duktiga spelare som jag vill titta mer på, säger han. I slutändan är det dock helt en pengafråga. Vi har ingen obegränsad budget att röra oss med och det handlar för min del om att bygga upp laget från grunden och ha tålamod, säger Pettersson till HD.
– Det är viktigt att de nya spelarna passar in i BoIS-modellen men också att de går att lösa rent ekonomiskt. Vi får inte glömma att i botten har vi vår egen ungdomsverksamhet och jag vill ge spelare från denna chans att utvecklas och ta plats i A-truppen, säger han.

De spelarna som var inbjudna till testmatchen från de respektive lagen var målvakten Zlatan Azinovic samt Tobias Malm, Filip Stenström och Nicolau Zivanovic, från Malmö FF, Daniel Jarl och Adam Kasa från Djurgårdens IF och duon Peter Lennartsson och Liridon Leci från Kalmar FF.

ANNONS
– I januari så blir det utrymme för ytterligare testspelare att visa upp sig. Det blir dock inga regelrätta testmatcher som den vi hade i november, säger Jörgen Pettersson.
Publicerad 2012-12-05 kl 11:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto