Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

BP fortsätter på Sydamerika-spåret: "Saknat spetskompetens"

Foto: Brommapojkarna.se

Brommapojkarna fortsätter värva från Sydamerika, idag gjorde man klart med anfallaren Luis Cabezas från Chile.
– Vi har en kontaktperson som följt honom. Sedan har vi även sett några videos på honom, säger klubbdirektören Ola Danhard till Fotbollskanalen.

Redan för några veckor värvade man in Alexi Gomez från Peru, nu har Brommapojkarna tagit in nästa sydamerikan. Luis Cabezas har skrivit på för Superettan-klubben, en 23-årig anfallare från Chile. Detta efter att BP haft en kontaktperson i Chile som sett anfallaren på plats och skickat hem en utvärdering.

– Det finns alltid en risk, men vi litar på vår kontaktperson som bedömt att spelaren är tillräckligt bra för oss. Sedan har vi sett honom på några videos, men vi har även en möjlighet att avbryta kontraktet, säger Ola Danhard till Fotbollskanalen.

– Sen sa vi det att det kan vara bra att ha två spelare som pratar samma språk, så att de kan hjälpa varandra.

Kan ni avbryta kontraktet när som helst?

– Ja under det första halvåret.

I den chilienska inhemska ligan kallades Luis Cabezas för Chiles "Cristiano Ronaldo" på grund av sin spelstil. Luis Cabezas kommer från Club Naval som huserar i chilenska Segunda División. Anfallare har spelat i klubben sedan 2012 och har hunnit med 39 matcher, och 9 mål i föreningen. Men nu väntar alltså Sverige och Grimsta IP för Chiles Ronaldo.

– Jag ser honom som en otroligt stor och kraftig spelare. En typisk ”nia”. Jag har sett en video på honom där han gör fyra mål, alla på olika sätt. Ett där han springer rakt igenom försvaret, den andra vände han borta en försvarare och gjorde mål

Är det Sydamerika-spåret som gäller för Brommapojkarna nu?

– Det beror litegrann på. Vi har en finansiär som gått in i dessa affärer annars hade vi aldrig kunnat få hit spelarna. För oss kostar det ingenting, i alla fall inte Cabeza.

– Vi har saknat spetskompetens offensivt och även fast vi fortfarande vill bygga på våra unga spelare så har det saknats spetsspelare. Det hjälper också de unga att bli ännu bättre om man får väldigt bra spelare runt omkring sig. Då kan man lyfta sig själv.

När kommer till Luis Cabezas till Sverige?

Jag är på väg ut till Arlanda nu faktsikt. Men sedan behöver han få sitt arbetstillstånd så det är nog inte aktuellt med spel i premiären.

Publicerad 2015-03-29 kl 15:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons