BP:s juniorer sänkte Assyriska

Brommapojkarna hemmaslog Assyriska med 3-0 i onsdagens omgång i superettan och tog därmed chansen att hänga med i kampen om uppflyttning till allsvenskan. 17-årige juniorlandslagsspelaren Miiko Albornoz gjorde två mål, ett i vardera halvlek. 20-årige brodern Mauricio avgjorde matchen definitivt med sitt 3-0-mål i 63:e minuten. I och med segern gick Brommapojkarna upp på sjunde plats och har tre poäng upp till Åtvidaberg - som har en match mindre spelad - på allsvensk kvalplats.

För tabelltvåan Assyriska var förlusten den fjärde för säsongen och bortalaget hade svårt att hantera nederlaget. Två spelare blev utvisade: Filip Bergman och Alessandro Silva Perreira.

Sirius tog en viktig trepoängare i bottenstriden genom 2-1 hemma mot Falkenberg.
Övriga matcher: Ängelholm-Qviding 2-0, Limhamn Bunkeflo-Degerfors 1-0, Väsby-Landskrona 1-1.

Publicerad 2008-08-13 kl 21:06