Brommapojkarna körde över Dalkurd - Olberkis med galet självmål

Brommapojkarna körde över Dalkurd med 5-0.
Då stod Sigitas Olberkis för ett galet självmål.

Superettan-nykomlingen IF Brommapojkarna hade inlett säsongen starkt. Inför lördagens möte med Dalkurds FF hade man fem segrar, tre kryss och fyra förluster. Den andra nykomlingen, Dalkurd, hade i sin tur inlett desto sämre med tre segrar, två kryss och sju förluster - och mot BP kom ytterligare en tung förlust.

Redan efter tio minuter snappade Oscar Pettersson upp en retur på ett skott utifrån och dundrade in ledningen till BP i nättaket från en snäv vinkel. Kort därefter hade sedan Marijan Cosic utökat till 2-0.

Sedan stod Sigitas Olberkis för ett något spektakulärt självmål. På ett inlägg från BP:s vänsterkant dök mittbacken upp och nickade in 3-0 till hemmalaget likt en skyttekung intill den bortre stolpen - men i eget mål. Innan halvleken var över hade Gustav Sandberg Magnusson även satt 4-0.

Den andra halvlekens enda mål kom i den 56:e minuten när Samuel Leach Holm fick måtta avslut från nära håll och satte 5-0 högt bakom Bobby Alain i Dalkurd-målet.

BP knep sin åttonde seger för säsongen, på bekostnad av Dalkurd åttonde förlust. Det innebär att BP klättrar upp på femteplats i en haltande tabell, medan Dalkurd placerar sig på 13:e plats.