Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Conny Karlsson ska försöka tygla Dulee Johnsson: "Inget jag är van vid"

Dulee Johnson har fått sparken av fyra klubbar.
Nu ska Conny Karlsson få ordning på mittfältaren.
- Det är speciellt och inget jag är van vid, säger Brages tränare till HD.

I november tvingades Dulee Johnson lämna sydafrikanska Amazulu efter att ha ertappats med kokain i blodet. Det var fjärde gången på blott fyra år som mittfältaren sparkades av en arbetsgivare. Trots att han friades från anklagelser om våldtäkt 2010 valde AIK att avskeda honom och därefter följde två kortare sejourer i Panetolikos, Grekland, samt holländska de Graafschaap. Vid båda tillfällena anfördes disciplinära skäl av klubbarna. Nu är Dulee i Brage och där ska klubbens nya tränare Conny Karlsson försöka få ordning på 28-åringen.

- Det är lite speciellt och inget som jag är van vid. Det handlar i första hand om att han ska bli en människa igen – och det är viktigare än fotbollen, säger Conny Karlsson till HD.

– Vi får se hur det funkar och det är mycket upp till honom själv om det här ska bli bra. Han får allt stöd och all hjälp han behöver för att få ordning på sitt liv och sitt fotbollsliv. Det är två skilda saker – och det viktigaste är att rätta till livet utanför planen.

Brage satsar stenhårt och Conny Karlsson gillar utmaningen.

– De har presenterat något spännande som blir en utmaning. Klubben har gått igenom ett ekonomiskt stålbad, men nu finns möjligheten att börja jobba mer långsiktigt framöver.

– Jag vill vara så högt upp som möjligt, precis som alla andra tränare. Men i det här fallet har det inte styrt mig, utan jag känner att det här blir något spännande och en glädje över att vara igång och jobba igen.

Publicerad 2013-01-18 kl 12:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons