Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dalkurd uppflyttat: "Vi kan bli en av de största klubbarna i Sverige"

Superettan 2021-12-06 kl 09:32

GÖTEBORG. Dalkurd FF slog ut Gais i kvalet till superettan - och avancerar nu i seriesystemet. 
Då siktar man högt. Mycket högt.
- Det är bara för resten av Sverige att se upp för Dalkurd 2022, säger tränaren Yasin Aras till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Efter en 2-1-vinst på hemmaplan och 1-1 i returmötet, skickade Dalkurd FF under söndagen Gais till spel i ettan södra 2022. Samtidigt avancerar Dalkurd till superettan, varifrån man degraderades så sent som i fjol. 

Nu siktar klubben, ursprungligen från Borlänge, högre. Minst sagt. 

- Känslan är fantastisk. Den är otroligt bra. Vi har tagit oss dit vi hör hemma. Jag vet att det är många som inte vill se oss där, men nu är vi där. Det är bara för resten av Sverige att se upp för Dalkurd 2022, säger lagets tränare Yasin Aras till Fotbollskanalen. 

Det är så pass?
- Ja.

Efter söndagens match utbröt tumult på läktarna, där en supporter stormade planen och föremål kastades in. Det medförde att spelarna i Dalkurd fick vänta i nästan en timme för att gå ut på planen igen och fira med sina tillresta supportrar.

ANNONS

- Vi fick vänta riktigt länge. Det tog lite för lång tid, kan jag tycka. Det är inte så att vi är på ett fullsatt Friends arena. Till slut fick vi komma ut och det var otroligt, säger Aras.

- Det är ändå de som man vill fira med. Det är de som har stått där och skrikit sig hesa, vecka in och vecka ut. De har rest landet runt för att ge oss den supporten vi behöver. I dag (läs i går) var de undertaliga, men fan vad de jobbade och skrek. 

Vad ser du för möjligheter till att etablera Dalkurd högre upp i seriesystemet?
- Det här är bara starten. Och jag tror att Dalkurd på riktigt … Dalkurd har potential att bli den klubben de vill bli. Det handlar mer om hur klubben jobbar, och jobbar vi rätt så tror jag absolut att vi kan bli en av de största klubbarna i Sverige. 

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto