Värmlandsklubben besegrade nämligen Skövde AIK på lördagen.
Målen stod Mamadouba Diaby och Dijan Vukojevic för.

På lördagen gästade Degerfors IF, som åkte ur allsvenskan förra året, Skövde AIK på Södermalms IP. Inför drabbningen låg Degerfors hack i häl på Landskrona BoIS, som leder superettan.

Och Degerfors hänger med i toppen.

I den första halvleken tog gästande Degerfors kommandot och radade upp ett flertal chanser. Men trots detta var det alltjämt mållöst när domaren blåste av för vila.

Och Degerfors klev ut i andra halvlek med besked.

I den 64:e minuten blev Mamadouba Diaby frispelad av Dijan Vukojevic. Han gjorde inga misstag - utan bombade upp sitt första mål i superettan - någonsin.

Det tog bara två minuter innan tvåan kom.

Dijan Vukojevic, som assisterade till ledningsmålet, fick en pass snett inåt bakåt från Gustav Nilsson och stänkte in 2-0.

Detta blev också slutresultatet. Skövde hänger således med i toppen - då Landskrona BoIS också vann sin lördagsmatch.

Målskytten Diaby efter matchen:

- En bra prestation av oss idag, vi jobbade hårt och fick med oss tre poäng, säger han till Max.

Han gjorde sitt första mål i superettan någonsin när han dunkade in ledningsmålet i nättaket. Något han var oerhört nöjd över.

- Det har varit en lång väntan, jag har jobbat hårt detta. Jag är väldigt glad idag, samtidigt som jag är glad för mitt lag. En bra känsla, sa han till Max.

Skövde AIK: Zendejas - Sorman, Schyberg, Tellgren, Suljev - Ovsenek, Abraham, Abraham - Moro, Ljubicic, Diagne.

Degerfors IF: Jakobsson - Diaby, Mammar, Morgado, Wallin, Grönborg - Mårtensson, Ohlsson - Vukojevic, Lindgren, Holmén.