Derbyseger för Sirius i bottenmötet

Sirius tog en mycket viktig seger när man besegrade bottenkollegan Enköping med 2-1 i superettan. Segerskyttar - Daniel Hoch och Alexander Gerndt.

Förutsättningarna var glasklara inför bottenderbyt. Sirius och Enköping befann sig längst ner i tabellen och därför fanns det endast seger i tankarna hos de båda lagen. Hemmalaget Sirius lyckades bäst och vann med 2-1 inför 3 267 på Studenternas IP.

- De två målen de gör tillhör inte den här nivån av fotboll, dundrar Enköpings tränare Bosse Petersson till unt.se.

Hos Sirius var av förklarliga skäl mungiporna uppåt.
- Det är klart att det här var skönt. Det har varit tungt, inte bara för mig utan för hela laget, säger 1-0 skytten Daniel Hoch.

Hoch slog till i den 27:e minuten på pass från Erik Tengroth. Han var sedan högst delaktig i 2-0 målet där han stod för en högklassig framspelning till Alexander Gerndt som utökade.

- Det var en underbar passning från Hoch, jag var helt fri så det var bara trycka till och tacka, berättar Gerndt.

Men i slutet tappade hemmalaget något och Enköping gav liv åt matchen när Jamal Mohamed reducerade med drygt 20 minuter kvar att spela.
- Vi äger matchen fram till den minuten, tycker Gerndt.

Sirius höll dock undan och tog tre välbehövliga poäng. Laget rycker därmed tillfälligt till elfte plats. Enköping fortsatt jumbo i tabellen.

Sirius - Enköping 2-0 (1-0) Målen: 1-0 (27) Daniel Hoch, 2-0 (55) Alexander Gerndt, 2-1 (72) Jamal Mohamed
Gula kort: Sirius: Daniel Fernberg, Daniel Hoch, ESK: Rory Davies
Domare: Mattias Nyman
Publik: 3 267

Publicerad 2008-05-29 kl 23:13