Drömstart för IFK Norrköping

IFK Norrköping hade en motig säsong i fjol och var in i det sista indraget i nedflyttningsstriden. Den här säsongen i fotbollens superetta fick dock bästa tänkbara start.

På hemmaplan blev det en övertygande seger i premiären, 3-0, mot nykomlingen Öster.
Russell Mwafulirwa gav hemmalaget ledningen på tilläggstid i den första halvleken. Det definitiva avgörandet kom sedan inom loppet av mindre än två minuter med en kvart kvar att spela, då först Sphetim Hasani och sedan Christopher Telo hittade rätt.

I måndagskvällens andra match i superettan såg Väsby ut att gå mot en meriterande seger mot ex-allsvenska Örgryte. Men bara några sekunder före full tid kvitterade Robin Jonsson till 1-1 och räddade en poäng åt Göteborgslaget.