POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
1v

Eddahris svar på Sundsvall-sportchefens uttalande: "Skickar styrkekramar"

Foto: Bildbyrån/TT.

Han hade "annan karaktär" och hans "personlighet kanske inte fungerade optimalt".
Nu svarar Omar Eddhari på Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagbloms uttalanden.
- Jag skickar styrkekramar till honom, säger han till Fotbollskanalen.

Efter säsongen 2018 valde Omar Eddahri att lämna Djurgården och den offensive mittfältaren skrev på för Gif Sundsvall. Hans debutsäsong gick inte som önskat och han spelade endast 13 matcher i allsvenskan, varav 6 från start. Något mer spel i Gif Sundsvall blir det emellertid inte för Eddahris del. I tisdags bröt parterna kontraktet, vilket Eddahri själv ville.

- Jag var rätt tydlig med att jag har andra ambitioner och de ville inte stå i vägen för det. Sedan fanns det också möjligheter i mitt kontrakt. Det var inga stora förhandlingar, utan vi kom överens, säger han till Fotbollskanalen.

I samma veva som det blev klart att Eddahri skulle lämna Gif Sundsvall gav sportchefen Urban Hagblom sin förklaring till varför man gick skilda vägar. Sportchefen sade till Sundsvalls Tidning att Eddahris ”personlighet fungerade kanske inte optimalt i den här gruppen utifrån vad vi jobbar med för karaktärer” och att han hade ”en annan karaktär”. Eddahri själv förstår inte vad Hagblom menar med sina uttalanden.

- Det var lite luddigt, jag förstod inte riktigt vad han menade. Det var väl kanske lite bitterhet med tanke på att de åkte ur. Jag spelade sex matcher från start och gjorde fem poäng, så Urban vet vad jag kan. Det är kanske lätt att spotta ur sig något sådant när man är bitter. Jag skickar styrkekramar till honom och önskar honom lycka till.

Eddahri fortsätter:

- Jag var mest i rehabrummet, så jag vet inte riktigt vad han menar. Det roliga är att jag pratade med Urban en halvtimme innan det (artikeln) kom ut och då var det bara fina och trevliga ord. Jag blev lite paff, jag förstod inte riktigt vad han menade.

Du fick inte några sådana indikationer under året?
- Nej. Jag var likadan från dag ett och det var guld och gröna skogar. Så är det ibland. Det ligger väl i alla klubbars intresse att skydda sig själva. 

Det här är andra gången på ett år som du lämnade under lite uppmärksammade former, för ett år sedan var det Djurgården. Hur ser du på det?
- Djurgården skötte det lite annorlunda, de skötte det på ett snyggt sätt. Vi (Eddahri och tränarduon Thomas Lagerlöf & Kim Bergstrand) kom inte överens i Sirius och sedan gick vi skilda vägar. Jag hörde inget mer om det och det var ett snyggt avslut. Allt har inte varit perfekt, det har varit bra på vissa ställen och sämre på andra. Det fotbollsmässiga har alltid varit det väsentliga för mig. 

Nu blickar Eddahri framåt och han ser på framtiden med tillförsikt, även om han har varit skadad en hel del de senaste åren.

- När jag har fått vara skadefri har jag visat vad jag kan. Jag kan inte de exakta siffrorna, men jag tror att jag har ett poängsnitt på ungefär 0,5 i de matcherna som jag startat i de tre senaste åren, och det säger en del. Dessutom spelar jag som mittfältare. Ibland är det kanske så att en del försöker sätta käppar i hjulet. Jag har kommit över värre saker och jag spelade i division 5 för ett par år sidan. Jag har varit med om tuffa saker. Men jag vet om min fotbollsförmåga och vad den kan ge en klubb. Vi får se var jag hamnar och vi får se vilka som vill ha mina kvaliteter.

Det är mot allsvenskan du siktar?
- Allt annat skulle vara galenskap med tanke på min statistik i allsvenskan. Jag tror inte det finns så många som inte vill ha den. Sedan återstår vilka klubbar som vill ha mig. 

Finns det något intresse för dig i dagsläget?
- Helt ärligt har jag inte kommit så långt eftersom det här med Sundsvall är helt färskt. Jag får sätta mig ner med min agent Blash Hosseini och se över vilka alternativ som finns.  

Publicerad 2020-01-15 kl 20:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå