Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter kaoset mellan Gais och Syrianska - båda föreningarna och spelare anmäls

Superettan

I helgen utbröt kaosartade scener efter slutsignalen mellan Gais och Syrianska.
Nu kommer beskedet att båda föreningarna har anmälts och riskerar att straffas.
- Det har kommit in en anmälan, flera anmälningar, mot både spelare och föreningar, säger SvFF:s Anna Lögdberg till Fotbollskanalen. 

1:02
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se tumultet efter Gais-Syrianska i spelaren ovan.

I helgen ställdes Gais hemma mot Syrianska, ett möte som bortalaget vann med 1-0. Efter slutsignalen blev det upprört vid sidlinjen och flera spelare samt ledare hamnade i bråk.

- Det som hände var att efter matchen var slut så gjorde några Syrianska-spelare tecken upp mot Gais-läktaren, de gjorde några obscena gester. Vilket inte var så jättebra eftersom de (Gais-fansen) var besvikna efter förlusten, så de ilsknade till där uppe, sa supporterpolis Anders Hallesjö till Göteborgs-Posten då.

Nu, några dagar efter matchen, kommer beskedet att båda föreningarna plus två spelare från Gais anmäls för scenerna efter slutsignalen.

ANNONS

- Det har kommit in en anmälan, flera anmälningar, mot både spelare och föreningar. Sedan går vi aldrig in på innehållet i anmälan, säger Svenska Fotbollförbundets Anna Lögdberg till Fotbollskanalen.

Lögdberg berättar att det är domarteamet som anmält händelsen och att parterna som är anmälda just nu ska få yttra sig innan ärendet kommer att behandlas av disciplinnämnden.

När Fotbollskanalen når Gais vice ordförande Roland Blomstrand säger han att klubben hanterar ärendet.

- När vi får sådana här saker hanterar Erik Bergkvist sådana här saker. Vi uttalar oss inte i media innan vi behandlat ärendet. Nu har vi fått det och vi hanterar det här ärendet.

I ett sms skriver Gais klubbchef Erik Bergkvist:

"Mot båda klubbarna finns anmälningar mot spelare eller ledare för ex olämpligt uppträdande. Mot arrangören (Gais) finns en anmälan där vi brustit vid bevakning av en yta utanför arenan".

ANNONS
Publicerad 2019-07-31 kl 09:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto