Efterlängtad seger för Örgryte efter sen vändning - så gick det i kvällens superettan-matcher

Efter fem raka matcher utan seger är Örgryte tillbaka på vinnarspåret.
I kväll slog man Västerås efter en sen vändning.

Örgryte har haft en tung inledning av superettan, där man varit inblandad i bottenstriden under de inledande omgångarna av serien.

I kvällens möte med Västerås hemma på Gamla Ullevi hamnade man i underläge igen när Brian Span gav gästerna ledningen i den andra halvleken - men Öis skulle vända.

Nyss inbytte Kevin Ackermann satte 1-1 genom ett riktigt drömavslut i den 78:e minuten, och i minut 81 kunde Lukas Browning Lagerfeldt stöta in 2-1, vilket också blev slutresultatet.

Örgryte hade inför kvällens match fem raka matcher utan seger i superettan. Efter tio omgångar ligger man nu på elfte plats i tabellen. Hade man förlorat hade man legat näst sist. Västerås ligger på kvalplats nedåt.

På annat håll i superettan tog även Dalkurd död på en lång svit av segerlösa matcher. Inför kvällens möte med nykomlingen Umeå hade man sju raka matcher utan seger, men lyckades i kväll vinna med 2-1.

Brage smyger samtidigt med i toppen av tabellen efter att man i kväll besegrat Trelleborg med klara 3-0 hemma på Domnarvsvallen, efter att samtliga mål kommit i den första halvleken. Brage ligger nu på samma poäng som trean Gif Sundsvall men med sämre målskillnad.