Enköping tog ny skalp - med Blomqvist vid sidlinjen

Två dagar efter cuptriumfen på straffar mot Norrköping tog Enköping sig an Falkenberg i superettan. Det var också Enköpings första match sedan tränaren Bosse Petersson lämnat laget, men det gick vägen ändå. Spelande tränaren Jesper Blomqvist var avstängd men fick se sitt lag kämpa till sig segern med 3-2.
ESK visade upp en makalös effektivitet - laget hade nämligen bara fem skott på mål och gjorde tre mål. Matchhjälte blev Jamal Mohamed som gjorde lagets sista mål med ett skott från 25 meter. Tobias Nilsson gjorde två mål för gästerna, men förgäves. Enköping lämnade därmed - med en match mer spelad - över jumboplatsen till Sirius.

Limhamn/Bunkeflo, som också nyligen sparkade sin tränare, spelade 1-1 hemma i Skånederbyt mot Ängelholm. Båda lagen hade flera heta chanser, men Ängelholm hade de vassaste. Gång på gång kom laget in nära framför mål, men avsluten var för dåliga. De två målen föll inom matchens första 16 minuter - Ängelholm tog ledningen genom Patrik Larsson, Erol Bekir kvitterade.
Topplaget Mjällby blev lottlöst borta mot Brommapojkarna, som vann rättvist med 2-1. Marcus Ekenberg gav gästerna ledningen men på fem minuter vände BP på matchen.
Två mål av Sinan Ayranci säkrade segern för BP.