Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Exklusivt: Thern om flirten med Landskrona: "Ska lyssna på dem"

Jonas Thern pekas ut som näste tränare för Landskrona. I en exklusiv intervju med fotbollskanalen.se bekräftar han klubbens intresse.
- Jag ska höra vilka visioner de har, säger landslagslegendaren.

Det var på måndagen som den mycket oväntade nyheten fick spridning i fotbollssverige. Enligt Lokaltidningen Landskrona skulle Bois – som alldeles nyligen degraderades från superettan till division 1 – vara på väg att värva en av landets största fotbollsprofiler, den förre VM-hjälten och landslagskaptenen Jonas Thern.

När Landskronas klubb- och sportchef Patrik Johansson uttalade sig för lokaltidningen valde han att ligga lågt kring medieuppgifterna, men bekräftade samtidigt att Bois har ett gott öga till 47-åringen.

– Vad jag känner till är han en tränare som visat sig vara väldigt duktig på att få spelare att slå genom och att få spelare att gå från att vara talangfulla till färdiga spelare. Jag uppfattar också honom som en vinnartyp med en stark utstrålning och drivkraft, sade Johansson.

Under hela måndagen bemötte Jonas Thern påstående med tystnad, men i en exklusiv intervju med fotbollskanalen.se tar han nu bladet från munnen. Och bekräftar samtidigt att Bois tagit kontakt, i förhoppning om att inleda ett samarbete.

- Det stämmer. Jag har fått flera förfrågningar, varav Landskrona är ett. Ingenting är klart, men jag har bestämt mig för att lyssna på vilka visioner klubben har. Jag hoppas att de inte bara ringt mig för att de åkt ur superettan, säger Thern.

En omständighet som skulle kunna underlätta för Bois är att både Per Harrysson och Joakim Nilsson har olika funktioner kring föreningen. Båda spelade med Jonas Thern i MFF under sina aktiva karriärer, och när sonen Simon Thern skrev på för de himmelsblå bodde han under en period hemma hos Harryssons familj.

- Naturligtvis blir jag lite extra nyfiken eftersom det är två av mina bästa vänner. Samtidigt har jag fått flera förfrågningar och vil fundera innan jag fattar ett beslut. Det har faktiskt kommit ett par erbjudanden från utlandet också, där det inte handlat om att vara huvudtränare. Det är smickrande, men just nu känner jag inte att det är aktuellt att lämna Sverige.

Jonas Thern driver sedan ett antal år tillbaka en fotbollsakademi för ungdomar, som för närvarande är baserad i Osby. Något som innebär att han får pendla till och från arbetsplatsen och hemmet i Värnamo. Att kombinera detta med ett tränaruppdrag i Landskrona skulle gå att genomföra rent praktiskt, tror han.

- Ja, det skulle gå, säger Thern.

Publicerad 2014-11-11 kl 06:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons