Falkenberg vann i krisen - Bergmark Wiberg avgjorde sent

Under söndagen gav Adam Bergmark Wiberg laget en viktig seger.
- Det är framför allt otroligt skönt att ha publiken tillbaka, säger Bergmark Wiberg till Discovery+.

Falkenbergs FF ramlade i fjol ur allsvenskan och har i år inlett säsongen på allt annat än ett bra sätt i superettan. FFF sparkade nyligen chefstränaren Hans Eklund, medan Tobias Tuvesson tagit över huvudansvaret, och inför söndagens hemmamöte med Västerås SK hade laget endast sex poäng efter åtta matcher.

Då blev det äntligen ett positivt resultat på Falcon Alkoholfri Arena i kväll.

Falkenberg tog i den 29:e minuten ledningen genom anfallaren Kwame Kizito, som nickade in bollen i mål och fick fira sin första fullträff sedan hösten 2019 efter att nyligen ha kommit tillbaka från skadeproblem. Tio minuter senare kvitterade Viktor Prodell till 1-1, men i den 79:e minuten avgjorde Adam Bergmark Wiberg och gav FFF seger med 2-1.

- Det är framför allt otroligt skönt att ha publiken tillbaka och ännu skönare att vinna. Det hjälper väldigt mycket, så det känns riktigt bra, säger Bergmark Wiberg till Discovery+.

Falkenberg är nu på 14:e-plats i tabellen med nio poäng efter nio matcher, medan VSK är sjua i serien med 13 poäng efter nio spelade omgångar i superettan.