Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gais-ledaren Nicklas Karlström kliver fram - tar på sig "roshotet" på Gamla Ullevi

Superettan

En Gais-ledare är polisanmäld för olaga hot efter att ha lämnat rosor i domarrummet.
Nu väljer Nicklas Karlström, player manager, att träda fram.
- Jag är oerhört ledsen, skamsen och ångerfull, säger han till Göteborgs-Posten.

Foto: Bildbyrån

När Gais föll hemma mot Jönköpings Södra förra veckan fick domarteamet poliseskort ut från Gamla Ullevi efter att tre rosor placerats i domarrummet efter matchen. I samma veva blev en ledare tillhörande Gais organisation anmäld för olaga hot mot rättskiparna, och sedermera blev ledaren avstängd av klubben.

Utöver polisanmälan har händelsen även anmälts till Svenska Fotbollförbundet.

"Personen kommer tills vidare inte att vara en del av ledarstaben i samband med matcher. Vår medarbetare har passerat en gräns på ett sätt som är oacceptabelt", skrev Gais på klubbens hemsida då.

Stefan Johannesson, ansvarig för elitdomarna på SvFF, reagerade kraftfullt på incidenten.

Annons

- Jag är chockad. Det är verklighetsfrämmande. Jag kan inte förstå att en klubbanställd gör något sådant. För mig är det helt absurt. Jag kan inte finnas någon förklaring oavsett vad som har hänt i matchen. Inget rättfärdigar det. Jag har aldrig varit med om något liknande, sa Johannesson till Fotbollskanalen nyligen.

Nu väljer Nicklas Karlström, player manager i Gais, att träda fram efter händelsen och ta på sig ansvaret för utplacerandet av rosorna. I en intervju med Göteborgs-Posten ger han sin version av det inträffade - och berättar om tiden efter avstängningen.

- Det har varit upp och ner, man försöker gaska upp sig. Men nätterna har varit jobbiga. Det är mycket oro och tankar i mitt huvud då. Jag tror många kan känna igen sig i det, när man har varit med om något jobbigt, att det blir så. Jag är oerhört ledsen, skamsen och ångerfull, säger Karlström till tidningen.

Annons

Nicklas Karlström berättar att det var i samband med att Gais-spelaren Filip Beckman gick omkull i J-Södras straffområde i slutminuterna som han ilskna till. Gais ropade på straff - varpå Karlström på läktarplats flög upp från sin stol. Några minuter senare hade han placerat tre rosor i domarrummet, vilket alltså ledde till en polisanmälan om olaga hot.

Karlström berättar att gick ner i katakomberna för att hämta pizza till laget, och på vägen genom spelargången noterade han två buketter med rosor som skulle delas ut till matchens lirare. Det var i den stunden han bestämde sig för att genomföra aktionen.

"Ett dåligt försök till ironi", menar Karlström som berättar att han direkt efteråt insåg att idén "inte var så begåvad".

- Men det var absolut inte hotfullt menat. Jag är inte en person som hotar. Jag är en kille som gillar att skämta, det är så jag är, att hålla på med mycket practical joke. I fotbollslivet har det varit mycket så för mig. Jag tänker ofta i de banorna. Om någon glömmer bilnyckeln i bilen på Gaisgårdens parkering så kan jag köra och ställa bilen någon annanstans. Knasiga saker. Men jag gillar att skämta. Det är sådan jag är, säger Gais-ledaren till GP.

Annons

Det dröjde till sent på kvällen innan Karlström förstod att det hade gjorts en polisanmälan mot honom.

 - Jag trodde knappt att det var sant. Det kändes overkligt, att det var mig det syftade på liksom. Den natten var hemsk. Jag kunde inte sova alls i princip. Man tänker ju som sagt så mycket mer på nätterna. Man blir ensam med tankarna. Och när man väl snöar in på någonting har man svårt att få bort de där jobbiga tankarna, säger han till GP.

Nicklas Karlström berättar vidare att han har tagit på sig ansvaret för det inträffade internt, och bett om ursäkt. Han förstår även Gais beslut att stänga av honom från alla matcher tills vidare.

Publicerad 2023-05-28 kl 21:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto