Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gunnarsson om Öis-avskedet: "Det förvånade mig"

Superettan

Brynjar Gunnarsson tog Öis till nytt superettan-kontrakt.
Därefter blev islänningen i förra veckan ersatt av Jeffrey Aubynn. 
- Det förvånade mig såklart när vi satte oss ner och de började prata om det, säger han till fotbolti.net. 

Foto: Bildbyrån.

Örgryte IS gav i förra veckan besked om att chefstränaren Brynjar Gunnarsson lämnar till förmån för Jeffrey Aubynn. Gunnarsson, som har en bakgrund som spelare i Göteborgslaget, tog över i somras och ledde sedan Öis till ett nytt kontrakt i superettan.

Nu uttalar sig Gunnarsson, i en intervju med den isländska sajten fotbolti.net, om Öis-avskedet och menar att han först blev "förvånad" över att klubben inte ville behålla honom

- Det förvånade mig såklart när vi satte oss ner och de började prata om det. De gav inte en specifik anledning direkt, säger han till fotbolti.net och fortsätter:

ANNONS

- Den nye tränaren (Jeffrey Aubynn) är en svensk, tidigare spelare i laget, samtidigt som han spelat lite med landslaget och har jobbat i Malmö, så han är en större profil i Sverige.

- Min första plan var att stanna, men när diskussionen kom till det här, och när vi pratade om vad som behövde förändras, vilka spelare som behövde tas in och hur ledarstaben skulle vara... Vi var överens om att det var bäst att gå skilda vägar. Jag kunde lämna med stolthet över vad vi gjorde, att vi räddade laget från nedflyttning. Sommaren var jättekul.

Gunnarsson är därmed glad och stolt över sin tid i Sverige.

- Det var en fantastisk upplevelse, säger han. 

Publicerad 2022-12-14 kl 21:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto