Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Haksabanovic i träning med HBK: "Positivt inslag"

Superettan

Sead Haksabanovic sägs inte vilja återvända till Rubin Kazan.
I väntan på ny klubbadress tränar han med Halmstads BK.
- Det är ett positivt inslag i vår träningsmiljö, säger tränare Magnus Haglund till HP.

Foto: Bildbyrån

Sead Haksabanovic tillhör ryska Rubin Kazan, men när Ryssland invaderade Ukraina utnyttjade han den dispens som Fifa utfärdade, där han kunde lämna pausa kontraktet med sin klubb. Haksabanovic spenderade därefter våren på lån i Djurgården.

Avtalet löpte ut 30 juni och 23-åringens framtid är oskriven. Han tillåts pausa sitt kontrakt i ytterligare ett år, men sägs inte vilja återvända till Rubin Kazan, utan lämna klubben permanent redan nu. Han har kopplats ihop med klubbar som Leicester, Anderlecht, Reims och Angers.

Men för tillfället är han hemma – och tränar då med Halmstads BK, som han tillhörde innan sitt första utlandsäventyr. Han lämnade klubben 2017 för West Ham.

Annons

-  Det är ett positivt inslag i vår träningsmiljö. Att en spelare av den kalibern är med och tränar påverkar givetvis nivån positivt, säger tränare Magnus Haglund till Hallandsposten.

Det var Haksabanovic själv som efterfrågade att träna med HBK vilket klubben gick med på.

- Absolut. Alla våra gamla spelare som är ute och spelar i Europa och som är hemma på sommaren är alltid välkomna hit och vara med, säger Haglund, som inte har några förhoppningar om att HBK skulle bli Haksabanovics nästa klubbadress.

- Nej, det håller jag för osannolikt. Det är inga problem för vår del, men han har annat på gång.

Publicerad 2022-07-28 kl 14:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto