Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarbys nye styrelseledamot känner Beckham: "Blir rätt svårt att värva honom"

Minoritetsägaren AEG nysatsar på Hammarby.
Två styrelseledamöter tillsätts - varav en känner David Beckham.
- Målet är att bli ett allsvenskt topplag, säger AEG:s Per Magnusson.

Den krisdrabbade klubben ser äntligen ljuset i tunneln. Tack vare Linus Hallenius försäljning inbringas miljoner – och samtidigt har AEG, som äger 49 procent av bolaget, beslutat att behålla sitt aktieinnehav. De kommande åren satsas kraft och pengar på att föra Hammarby tillbaka till högsta serien.

- Det här är ett strategiskt beslut som innebär att AEG tar en aktiv roll i Hammarby Fotboll. Man vill bidra på alla sätt som går för att bli ett topplag i allsvenskan. Det ligger i allas intresse att föra klubben dit den hör hemma och förtjänar att vara, säger AEG-representanten Per Magnusson till fotbollskanalen.se.

Hur kommer satsningen att se ut?
- Det viktigaste är att bygga en stabil grund för framtiden. Jag vill poängtera att det inte finns någon ”quick fix” utan arbetet handlar om att skapa en långsiktig organisation som står på egna ben.

Vilken storleksordning pratar vi om i pengar från AEG?
- Det handlar om att hjälpa Hammarby på alla sätt. Sedan hur stödet ser ut kan variera mellan olika perioder.

Ett ämne som diskuterats är vad som händer när hyresavtalet för den nya Stockholmsarenan ska diskuteras. I det läget sitter AEG både som klubbägare – och som hyresvärd. En potentiell jävsituation, enligt Hammarbys ordförande Kent Hertzell. Men Per Magnusson håller inte med.

- Jag ser egentligen bara fördelar med samverkan. Det viktiga är ju att alla har samma intressen. Både AEG och Hammarby vill se en livskraftig, sprudlande klubb med en stark ekonomi. Det finns ingen motsättning där, säger han.

En annan del i AEG:s nya linje är att Ninna Engberg, vd för Globe Arenas, och Chris Klein, tidigare spelare i Los Angeles Galaxy och USA:s landslag kommer in i bolagsstyrelsen. Den sistnämnde har exempelvis spelat med David Beckham i MLS-ligan.

- Ninna tillför ett stort kunnande kring sponsor- och rättighetsfrågor. Saker som är, om inte avgörande, så mycket viktiga för framtiden, säger Per Magnusson.

- Chris bidrar främst med stor sportslig kompetens som vi är övertygade om att Hammarby kommer att få stor nytta och glädje av. Han har ett internationellt fotbollskunnande och har ju till och med gjort några landskamper.

Hur ser du på möjligheten att Klein lockar David Beckham till Hammarby? - Haha, nja, det blir nog rätt svårt, säger Magnusson.

Publicerad 2010-10-22 kl 12:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons