Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hammarbys vd: Tillit saknas

Superettan

Avhopp, hot och maktkamp.
Hammarbys avgående vd Åsa Sånemyr säger att kaoset i klubben härrör till bristen på tillit.
-Någonstans har vår klubb hamnat i en situation och en känsla där man faktiskt inte litar på varandra.

Runt Åsa Sånemyrs hals dinglar smycken där det går att utläsa "Älska Hammarby".
Hon säger att hon fortfarande gör det.
-Men jag har funderat mycket på ordet "tillit" under de senaste dagarna. Man tror att människor skor sig och gör saker på egen vinning.

-Det finns misstro, men jag har inte träffat någon som i alla fall tror att de gör saker för Hammarbys bästa. Men vi är många som tycker vår egen väg är den rätta vägen.
Den våg av misstro som försäljningen av Linus Hallenius utlöste har gjort att fotbollsklubben den senaste veckan tappat en vd, en ordförande och en styrelseledamot. Åsa Sånemyr säger att det är en hederssak som gör att hon inte kan jobba kvar.

ANNONS
-Jag slutar för att jag inte känner att jag inte kan göra det jobb som jag vill göra, jag kan inte vara en bra ledare. Det är för att det har varit en så stor oenighet, säger Sånemyr.
-Det är viktigt att man har en stark och enad styrelse när det blåser snålt, då kan man klara alla problem.

Det är nu den styrelsen som finns kvar som ska enas om vem som ska leda A-laget efter hotade Michael Borgqvists avhopp. Tills vidare tar Jesper Blomqvist över.
-Jesper är inte utnämnd till tränare. Nu behöver vi titta på vad Hammarby behöver för ledare. Vår målsättning är att få in en huvudtränare så snabbt som möjligt, säger Åsa Sånemyr, med flaggar för att näste tränare kommer att få fokusera på att förädla unga talanger:

-Ett problem är att vi köpt dyra spelare som har kostat väldigt mycket i lön. Det kan man till viss del göra när man är i allsvenskan men nu är vi ett superettanlag och det ser ju ut som att vi kommer att vara ett superettanlag även nästa år.

ANNONS
En kravprofil ska tas fram inom kort, men enligt Aftonbladet har minoritetsägaren AEG (Anschutz Entertainment Group) förhandlat sig till en vetorätt i tränarfrågan.
-Jag kommenterar inte det. Det är styrelsens arbete och jag jobbar efter deras direktiv, säger Sånemyr.

Hammarbys fans har också visat ilska mot att bolagets nye ordförande, advokaten Per Magnusson, fakturerat klubben 2,5 miljoner kronor för juridiska konsultationer. Skäliga och rimliga summor enligt Magnusson själv.

-Jag tycker detta är en icke-fråga. Det är styrelse och vd som har gett advokatbyrån uppdrag, säger Sånemyr.
-Men med tanke på att förtroendet är lågt hos våra supportrar och medlemmar så kanske vi borde se över våra riktlinjer. Vi borde kanske tydligare redovisa om det finns någon som har ägarintressen i bolag som vi anlitar.

ANNONS

TT

Publicerad 2010-09-07 kl 17:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto