Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hammarbytrio nära comeback: "Känner sig som Robocop"

Superettan

Mitt i allt elände – här är tre glädjebesked för Hammarby. Fadi Malke, Andreas Dahl och Christophe Lallet närmar sig comeback.
- Känner mig som Robocop, säger den sistnämnde till fotbollskanalen.se.

Foto: Scanpix

Christophe Lallet, Hammarby.

Den här säsongen har varit extra tung för vänsterbacken Fadi Malke, som redan i vintras slet av sitt ena korsband. Mycket dystert naturligtvis och det mesta tydde på att 2012 var ett förlorat år.

Men på onsdagen gjorde han sitt första bollpass på sex och en halv månad och fotbollskanalen.se bytte några ord med honom efteråt.

- Det gäller naturligtvis att inte stressa, man vill ju verkligen inte riskera att slå upp skadan, sade Malke som ändå tror sig vara redo innan superettan spelats färdigt.

Hammarby öppnar för att testa honom redan om knappt två veckor i en U21-match, men 27-åringen befarar att det blir för tidigt. Han vill ta god tid på sig och sätter helst inte ett definitivt datum för sin återkomst.

Annons

Med på Årsta IP fanns dessutom Christophe Lallet, som slet av ett ledband i axeln mot Assyriska och fick beskedet att han måste opereras och vila i sex veckor.

- Det krävs fortfarande ett ingrepp för att göra allt helt bra, men jag kan underlätta alltsammans om jag tejpar för att stabilisera nyckelbenet på träningar, och dessutom tar en bedövningsspruta vid match, säger Lallet till fotbollskanalen.se.

När verkan av sprutan släpper gör det "så ont att man inte vet vart man ska ta vägen", berättar yttermittfältaren. Men ute på planen, med adrenalin i kroppen, försvinner smärtan helt.

- Då känns det så jäkla bra, som om man vore Robocop, skojar Lallet.

Han förklarar att han åtminstone vill ge comebacken en ärlig chans. Skulle situationen förvärras kan man i så fall genomgå sin rehabilitering och operation med vetskapen om att man gjort allt i sin makt, resonerar Lallet.

Annons

- Därför är jag inställd på att spela nu, om tränaren tar ut mig. Målet är att vara med mot Falkenberg borta i den kommande omgången. Samtidigt är det inget snack om att jag måste opereras för att bli helt bra, men då kan man ta det i vinter, säger han.

Även Andreas Dahl, lagkaptenen, är nära att ta sig tillbaka in i laget. Han har haft en skada i underbenet, men kunde börja med löpning i förra veckan och gå på gräs under denna. För hans del är det dock oklart exakt när matchning kan bli aktuellt.

Publicerad 2012-08-23 kl 17:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto