Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hammarbyveteran ser en enda väg: ''Hårt jobb''

Superettan

Hammarby ramlade ur Allsvenskan. Nu gäller det att gå upp direkt. Klubben är också topptippad men Fredrik Söderström varnar för en svår serie.

Fredrik Söderström vet att förväntningarna och kraven på avancemang till Allsvenskan är stora - enormt stora.

Något annat än att gå upp accepteras inte av klubbens supportrar.
Och han tar inte lätt på uppgiften och inser att det bara är hårt arbete som gäller inför en svårare Superettan-serie än på många år.
- Smickrande, men det blir inga lätta matcher. Jättesvårt att vinna varenda match och springa hem en hel serie. Vi har full respekt för alla lag, det krävs ett hårt jobb, säger Fredrik Söderström till Fotbolldirekt.se.

- På den här nivån måste man kunna prestera press. Alla ser oss som stora Hammarby. Vi måste vara ödmjuka, visa upp en enad front.

Annons

Blir publiktrycket på Söderstadion enbart en tillgång eller kan det bli en belastning när man ska ta sig upp till Allsvenskan?
- Personligen är det underbart med publiken. visserligen kan det bli busvisslingar om det går dåligt, men det är härligt med alla som stöttar.

Söderström är också nöjd med lagbygget, både tränarparet och mixen av gammalt och ungt.
Hammarby har trots att många skrockat om att det skulle blir svårt - lyckats - känner Söderström - bygga upp ett nytt bra lag på kort tid.

Vad säger du om det nya tränarparet?
- De har gjort ett jättebra jobb med en bra försäsong och allt har smält samman bra.
- De delar på uppgifterna och det har fungerat bra.

- Det krävs att man ser varje match som en VM-final, att man är beredd på att det blir krig, att det gör ont. De yngre får ett år till i eliten, så det kommer bli bra.

Annons

- Vi har en bra mix, avslutar Söderström.

Publicerad 2010-04-10 kl 12:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto