Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HBK-profilen kan bli tränare i division 3

Superettan

Division 3-laget Västra Frölunda IF letar ny huvudtränare. Lösningen kan bli elitfotbollsspelaren Mohammed Ali Khan.
– Det är klart att man är sugen, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: SCANPIX

Mohammed Ali Khan gillar att ha många bollar i luften. Det kan väl inte ha undgått någon vid det här laget. Vid sidan om spelarkarriären i Halmstads BK är mittbacken ordförande i Göteborgs Downfamilj, föreläsare och kapten på det anrika skeppet Barken Viking. Dessutom äger han flera bolag och pluggar Sports Management. Bland annat.

Snart kan han vara påväg att ta sig an ytterligare ett uppdrag. Det som tränare i division 3-klubben Västra Frölunda IF. 27-åringen har varit involverad i föreningen under i stort sett hela sin karriär. Först som spelare (det är hans moderklubb). Och sedan ett par år tillbaka som ordförande.

ANNONS

– När jag klev in som ordförande var föreningen i stort sett i konkurs. Vi var nere på 300 medlemmar och ekonomin såg inte alls bra ut. Men på den korta tiden har vi ökat antalet medlemmar med 50 procent och ekonomin ser mycket bättre ut nu, säger han.

– Samtidigt är det en lång väg kvar att vandra. Frölunda ska tillbaka till eliten.

Kanske med dig som huvudtränare?
– Kanske. Vi har letat huvudtränare länge, men inte hittat någon. Jag har hjälpt till i den mån jag kan. Och det är klart att jag är sugen.

Finns tiden?
– Tiden finns alltid! Och personligen ser jag inga problem med det. Det är som om man har ett intresse att kolla på film tre kvällar i veckan. Det är den tiden ett division 3-lag tränar.

Förutom tiden besitter Ali Khan också de nödvändiga kunskaperna. Införskaffade dels från den långa spelarkarriären, men också från flera tränarutbildningar. Han blev klar med steget Uefa Advanced 2010 och hade då en plan på att bli tränare på elitnivå. Den planen finns fortfarande kvar någonstans i bakhuvudet.

ANNONS

– Jag kan absolut tänka mig att bli tränare. Jag har en klar filosofi hur jag vill spela och tror att det skulle kunna bli en bra karriär, säger han.

Som ordförande i Västra Frölunda borde du väl kunna tillsätta dig själv?
– Haha! Klart jag kan! Det är det som är fördelen.

– Nej, men skämt å sido. Vi får se hur det blir. Det är inte helt säkert att jag vill gå den vägen.

Vid sidan om arbetet med Västra Frölunda, bollsparkandet i Halmstads BK och alla andra projekt har Mohammed Ali Khan också skrivit den färska självbiografin "Vilja slår talang". Ett projekt som tog mycket tid och kraft.

– Men det har också varit fantastiskt! Som terapi. Jag har lärt känna mig själv, säger han.

– Jag hoppas verkligen att folk ska uppskatta boken. Den är skriven rakt från hjärtat.

Ger du en förklaring till ditt mångsysslande?

ANNONS
– Ja. Jag beskriver mycket varför det har blivit som det har blivit. Det jag håller på med är absolut inget märkvärdigt. En annan person med samma tillfälligheter, samma pusselbitar, hade gått samma väg.

– Men sedan är jag en jättenyfiken person. Jag söker erfarenheter hela tiden.

Publicerad 2016-03-01 kl 18:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto