HBK tog sjätte raka segern - Boman målskytt mot Öster i toppmöte

Mikael Boman hoppade in och nätade mot Östers IF.
Då bärgade Halmstads BK sjätte raka segern i superettan.
- Det var en otroligt skön bortavinst, säger Villiam Dahlström till Discovery+.

Halmstads BK bortaspelade under torsdagskvällen mot Östers IF i ett toppmöte i superettan. I början av första halvlek fick bollklubben en drömstart i Växjö.

Mittfältaren Erik Ahlstrand tog sig först in i straffområdet, föll sedan i en duell med Månz Berg och fick med sig en straff. Mittbacken Joseph Baffo var sedan kylig och chippade in bollen i mitten av målet till 1-0.

- Den var exakt där jag ville ha den, sa Baffo till Discovery+ i halvtid.

Men det dröjde inte länge innan det var kvitterat.

I den 36:e minuten kom Jesper Westermark fri framför mål och chippade in sitt första seriemål för säsongen till 1-1. Öster var sedan bättre under den sista delen av första halvlek, men lyckades inte näta igen och därmed var det likaläge i paus.

- Det var svajigt. Det känns inte riktigt som vi fick tag i bollen och spelade inte så bra. De satte också mycket långt. Det var slarvigt, sa Westermark till Discovery+ i halvtid.

I början av andra halvlek hotade Öster genom Ahmed Bonnah, men fick inte fira, och i stället tog HBK ledningen igen efter 65 minuters spel. Då klev nyförvärvet Villiam Dahlström fram och satte sitt första mål för säsongen till 2-1.

Med 16 minuter kvar av ordinarie tid hoppade Mikael Boman in för bortalaget och behövde bara fem minuter på sig för att punktera matchen. Veteranen mötte ett inspel i straffområdet och placerade in 3-1. Det såg länge ut att bli slutresultatet, men i slutminuterna stängde Alexander Johansson matchen till 4-1 på Visma Arena.

- Det var en otroligt skön bortavinst i en tajt tabell och i toppen, där vi vill vara det bästa laget, säger Dahlström till Discovery+.

Halmstads BK toppar tabellen med 19 poäng efter åtta omgångar, medan Öster är på åttonde plats med 13 poäng efter lika många matcher i superettan.

Östers IF: Nilsson - Pavic, Stenberg, Berg, Silverholt - Hauksson, Kusu - Bonnah, Rochester Sørensen, Rodic - Westermark.

Halmstads BK: Nilsson Säfqvist - Ofosu-Ayeh, Johansson, Baffo, Olsson - Kroon, Allansson, Ahlstrand, Lundevall - Karim, Dahlström.

-
-
Publicerad 2022-05-19 kl 20:56

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.