HBK tog sjätte raka segern - Boman målskytt mot Öster i toppmöte

Mikael Boman hoppade in och nätade mot Östers IF.
Då bärgade Halmstads BK sjätte raka segern i superettan.
- Det var en otroligt skön bortavinst, säger Villiam Dahlström till Discovery+.

Halmstads BK bortaspelade under torsdagskvällen mot Östers IF i ett toppmöte i superettan. I början av första halvlek fick bollklubben en drömstart i Växjö.

Mittfältaren Erik Ahlstrand tog sig först in i straffområdet, föll sedan i en duell med Månz Berg och fick med sig en straff. Mittbacken Joseph Baffo var sedan kylig och chippade in bollen i mitten av målet till 1-0.

- Den var exakt där jag ville ha den, sa Baffo till Discovery+ i halvtid.

Men det dröjde inte länge innan det var kvitterat.

I den 36:e minuten kom Jesper Westermark fri framför mål och chippade in sitt första seriemål för säsongen till 1-1. Öster var sedan bättre under den sista delen av första halvlek, men lyckades inte näta igen och därmed var det likaläge i paus.

- Det var svajigt. Det känns inte riktigt som vi fick tag i bollen och spelade inte så bra. De satte också mycket långt. Det var slarvigt, sa Westermark till Discovery+ i halvtid.

I början av andra halvlek hotade Öster genom Ahmed Bonnah, men fick inte fira, och i stället tog HBK ledningen igen efter 65 minuters spel. Då klev nyförvärvet Villiam Dahlström fram och satte sitt första mål för säsongen till 2-1.

Med 16 minuter kvar av ordinarie tid hoppade Mikael Boman in för bortalaget och behövde bara fem minuter på sig för att punktera matchen. Veteranen mötte ett inspel i straffområdet och placerade in 3-1. Det såg länge ut att bli slutresultatet, men i slutminuterna stängde Alexander Johansson matchen till 4-1 på Visma Arena.

- Det var en otroligt skön bortavinst i en tajt tabell och i toppen, där vi vill vara det bästa laget, säger Dahlström till Discovery+.

Halmstads BK toppar tabellen med 19 poäng efter åtta omgångar, medan Öster är på åttonde plats med 13 poäng efter lika många matcher i superettan.

Östers IF: Nilsson - Pavic, Stenberg, Berg, Silverholt - Hauksson, Kusu - Bonnah, Rochester Sørensen, Rodic - Westermark.

Halmstads BK: Nilsson Säfqvist - Ofosu-Ayeh, Johansson, Baffo, Olsson - Kroon, Allansson, Ahlstrand, Lundevall - Karim, Dahlström.